Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische cannabisspelers fuseren

Australian Natural Therapeutic en Asterion Cannabis gaan fuseren. Na de fusie willen beide partijen samen de grootste cannabisfaciliteit voor medicinale teelt bouwen. Hiervoor is al een intentieverklaring door ondertekend. 

De start van de bouw van de faciliteit in de Australische Darling Downs, vlakbij Toowoomba, met een waarde van $ 400 miljoen, staat gepland voor de komende paar maanden. De faciliteit van 75 hectare moet meer dan 500.000 kg medische cannabis gaan opbrengen per jaar en zorgen voor 1000 regionale banen.

Opschalen
Matt Cantelo, directeur van ANTG: "We willen graag dat Australiƫ wereldleider wordt in de productie van medische cannabis." Eerder dit jaar sloot het bedrijf een overeenkomst van $ 92 miljoen met het Duitse bedrijf Cannamedical Pharma voor de export van commercieel geteelde Australische medische cannabisbloemen naar Europa.

"We hebben de gouden standaard qua regelgeving, onderzoek en het klimaat voor het telen van uitstekende producten, maar we hebben tot nu toe nog niet de kans gehad om op te schalen."

"Zodra we zijn opgeschaald naar wat we nodig hebben, zullen we ervoor zorgen dat medische cannabis beschikbaarder wordt voor Australiƫrs. Dit betekent dat we dan tegemoet kunnen komen aan de vraag op de algemene markt, maar in de komende jaren zal de vraag het aanbod weer overspoelen.

Door middel van deze samenwerking kunnen we ons assortiment uitbreiden en tegemoet komen aan de steeds langer wordende lijst van eisen die door dokters wordt opgesteld."

Stephen van Deventer, directeur van Asterion, legt uit dat men gebruik gaat maken van goed getrainde en te trainen medewerkers die affiniteit hebben met de tuinbouw- en sierteeltsector in het gebied. De eerste kas en productiefaciliteit van 10 hectare moet eind volgend jaar in gebruik genomen gaan worden. In fase 2 wordt er nog eens 10 hectare gebouwd en in fase 3 nog eens 20 hectare. 

Voor meer informatie:
Australian Natural Therapeutics Group 
australiannatural.com   

Publicatiedatum: