Derde locatie Amerikaanse containerteler klaar voor de start

Om aan de snel stijgende vraag naar lokaal geteelde versproducten te voldoen, introduceert de Amerikaanse teler Square Roots zijn nieuwste indoor teeltfaciliteit in Grand Rapids, Michigan. Het is de derde voor de teler.


De nieuwe locatie van de teler in Michigan

Eind december werd begonnen met het ontginnen van de grond en in maart plantten ze de eerste zaden. Nu bereiden ze zich voor op de eerste oogst, die de komende weken verkrijgbaar zal zijn bij supermarkten, e-commerce platforms en restaurants in het hele Great Lakes gebied.

Kimbal Musk, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Square Roots: "Covid-19 legde grote zwakheden bloot in de voedingsvoorzieningsketen en versnelde de reeds snel groeiende lokale tuinbouwbeweging. Square Roots kan nu op commerciële schaal, klimaat gecontroleerde teeltbedrijven uitrollen, snel, op locaties in heel Amerika om aan de vraag naar lokale voeding te voldoen, en dat het hele jaar door." Musk wil uiteindelijk overal in de VS gaan telen. 

Betrouwbare versproducten telen tijdens de pandemie
In coronatijd zag de teler een grote toename in vraag vanuit de retail naar een traceerbaar en betrouwbaar product. Op dit moment is product van Square Roots verkrijgbaar in meer dan 200 winkels waaronder Fresh Thyme Market, D&W Fresh Market, Whole Foods Market en FreshDirect.

Het nieuwe teeltbedrijf in Michigan, de derde commerciële faciliteit, bevindt zich in een samenwerkingsverband met Gordon Food Service en is een volgende stap in de richting van een grotere gezamenlijke ambitie om in heel Amerika overdekte teeltbedrijven te bouwen en zo lokale voeding op nationale schaal mogelijk te maken.

Voor meer informatie: 
Square Roots
www.squarerootsgrow.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven