Zwitserse teler: "Substraatteelt juíst duurzaam"

"Er is nauwelijks een sector die zo marktgeoriënteerd is als de groententeelt", zegt de Zwitserse groententeler Ruedi Meier tegen Aargauer Landwirtschaft. "Ons bedrijf is voor 100 procent op de markt gericht."

En die markt kent voor tomaten en komkommers al lang geen seizoen meer, want consumenten willen het hele jaar zomergroenten kunnen kopen. Daarom teelt Ruedi Meier zijn groenten uitsluitend in kassen, op een areaal van 6,2 hectare.


Een blik op de moderne kassen (Foto: Meier Gemüse)

Als het gaat over de duurzaamheid van kassen, prijst Ruedi de voordelen van de substraatteelt. Uitgerekend deze vaak bekritiseerde substraatteelt, waarbij groenten niet in de grond maar op substraat groeien, zou ecologisch moeten zijn? Ruedi knikt en legt uit: "Bij de substraatteelt heb ik een veel kleiner oppervlakte per plant nodig, en ik kan iedere plant precies dat geven wat hij nodig heeft om sterk, gezond en resistent te zijn."

Voor meer informatie:
Ruedi Meier
Meier Gemüse AG
Steinstrasse 72
CH-5406 Rütihof, Zwitserland
+41 (0)56 493 11 12
info@meiergemuese.ch 
www.meiergemuese.ch 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven