Planten komt naar personeel in vertical farm en niet andersom

Met de juiste logistieke oplossingen is het mogelijk voor indoor farmingbedrijven om hun productie, efficiëntie en ergonomie te verbeteren. Dat stelt Ultimation Industries LLC, een bedrijf met dertig jaar ervaring in transportbandentechnologie en automatisering. 

"Het gebruiken van eerder ongebruikte verticale ruimte door het gebruik van gemotoriseerde hangtransportbanden helpt indoor farmers bij het maximaliseren van hun footprint, en het verkrijgen van meer efficiëntie in voedselproductie en verbeterde ergonomie," aldus Richard Canny, directeur van het bedrijf.

Custom en geautomatiseerd 
Ultimation levert custom transportbanden en automatiseringsoplossingen voor indoor farming. Ze ontwerpen en bouwen systemen voor vertical farms in elke maat, waaronder een enorm systeem voor een vertical farm aan de westkust van Amerika, die tot de grootste van de wereld behoort.

In een gemiddelde indoor farm bewegen arbeiders zich door het teeltgebied om gewassen te planten, te controleren en te oogsten. Bedrijven met meerdere lagen maken vaak gebruik van langzame en potentieel gevaarlijke liften om de medewerkers naar boven en beneden te brengen bij het uitvoeren van hun taken. Transportbanden kunnen de planten door de ruimte heen bewegen en ze naar de arbeider toe brengen als dat nodig is. Dat maakt de operatie efficiënter en ergonomischer.

Verschillende keuzes
De transportbanden en industriële automatiseringsapparatuur die in de vertical farming worden gebruikt, omvatten veel van de traditionele transportbandtypes zoals zwaartekrachtrol-, riem-, en skatewiel- of flowrail-transportbanden. Deze transportbanden behoren tot de meest veelzijdige omdat zij helpen de arbeid voor het vervoeren van artikelen met de hand te verminderen.

Grotere systemen gebruiken verticale liften of Power and Free transportbanden. Dat zijn de beste voor het optimaliseren van ruimte- en volumegebruik voor vertical farming systemen, omdat ze planten dicht op elkaar kunnen zetten in het ene gebied, maar ook de producten naar de verwerkingsgebieden kunnen verplaatsen. 

Kosten verlagen
Recent beginnen grotere vertical farms ook gebruik te maken van gemotoriseerde- en hangtransportbanden. Deze systemen maken gebruik van ongebruikte verticale ruimte boven werkgebieden, en brengen de planten omlaag naar de arbeiders als dat nodig is.

"Het gebruik van robotica en transportbanden helpt vertical farms bij het maximaliseren van hun teelt en het verlagen van kosten. Wij geloven dat indoor farming systemen het best geoptimaliseerd kunnen worden door een gebalanceerd gebruik van systemen met lage materiaalkosten voor langzaam groeiende gewassen."

De oplossingen van Ultimation variëren van simpele flowrailsystemen tot uitgebreidere systemen voor grotere vertical farms. De systemen van het bedrijf voldoen aan voedselveiligheidseisen voor smeermiddelen, olie en vet.

"Omdat indoor farmers proberen meer efficiëntie te krijgen in de teelt, zijn transportbandsystemen waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van elke economisch aantrekkelijke en schaalbare oplossing," besluit Canny.

Voor meer informatie:
Kali Cresent
Ultimation Industries, LLC
+1 586 771 1881
kcresent@ultimation.net
www.ultimation.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven