Groente & Fruitbrigade groeit als kool

Door de coronacrisis is de vraag bij voedselbanken flink gestegen. Gelukkig groeit het aanbod van verse producten via de Groente & Fruitbrigade ook nog steeds. Om de groei te kunnen bijbenen heeft de organisatie hun vrachtwagen binnen een jaar moeten inruilen voor een groter exemplaar.

Door de coronacrisis groeit landelijk het aantal mensen dat gebruikmaakt van voedselbanken. Volgens Voedselbanken Nederland bedraagt de stijging tussen de vijf en tien procent. Met name in grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, steeg de vraag sterk. Gelukkig groeit het aanbod van verse en gezonde producten via de Groente & Fruitbrigade ook nog steeds. De organisatie heeft inmiddels ruim 2 miljoen kilo verse groenten en fruit gered en aan voedselbanken geleverd.

In 2020 heeft de brigade met steun van de Nature’s Pride Foundation een vrachtwagen aangeschaft. Binnen een jaar bleek deze echter al weer te klein. Met steun van de Nature’s Pride Foundation, Fonds 1818 en Voedselbanken Nederland kon binnen twee weken een nieuwe vrachtwagen worden aangekocht. Voorzitter Willem van Prooijen is opgelucht: “Geweldig dat dit zo snel geregeld kon worden. Juist nu zijn verse groenten en fruit in de voedselbankpakketten zo belangrijk. We zijn onze sponsors zeer dankbaar.”

De snelle groei betekent ook dat er meer vrijwilligers nodig zijn. De brigade zoekt onder meer vrijwilligers met affiniteit met communicatie en human resources.

Voor meer informatie:
www.groentefruitbrigade.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven