Vier nieuwe New Delhi-resistente courgetterassen op de markt

Eind 2021 zal HM. Clause zijn assortiment aanvullen met vier nieuwe courgettevariëteiten met resistentie tegen het New Dehli virus. De rassen zijn speciaal ontwikkeld voor het Middellandse Zeegebied en zijn geschikt voor uiteenlopende agronomische en klimatologische omstandigheden.

Naast de resistentie zal het 'NO-ND - New Delhi resistentie'-assortiment volgens de veredelaars ook nog steeds goed presteren op het gebied van o.a. opbrengst, kwaliteit. Zo blijven de rassen een grote groeikracht houden, aanpassingsvermogen aan koude en hitte en uitstekende bewaring na de oogst.

De uitrol van het nieuwe assortiment zal in verschillende fasen verlopen. In het voorjaar van 2021 introduceert HM. Clause twee rassen in Italië: HMC 24251 en HMC 24382. Vervolgens zullen twee nieuwe rassen, HMC 24440 en HMC 24444, in de zomer van 2021 in Spanje en in de herfst van 2021 in Italië worden geïntroduceerd.

Eerste ontdekking
Al acht jaar lang veroorzaakt het ToLCNDV, of Tomato Leaf Curl New Delhi Virus, in het Middellandse Zeegebied enorme schade aan courgettegewassen, waarbij het de bladeren en het fruit in de hele ontwikkelingsfase van de plant aantast.

In 2013 heeft HM. Clause het virus voor het eerst geïdentificeerd dankzij een nauwe samenwerking tussen haar ontwikkelingsteams en de belangrijkste telers van elk land. Productmanager Fabien Lauret: "Dankzij deze vroege identificatie van het virus hebben we snel een wereldwijde responsstrategie op bedrijfsniveau geïmplementeerd." 

Toen de onderzoeks- en ontwikkelingsfase eenmaal voorbij was, gingen de teeltproeven sneller. Fabien Lauret: "De afgelopen twee jaar heeft HM. Clause proeven gedaan met de nieuwe rassen met telers in Spanje en Italië. Zij hebben allemaal de prestaties van de resistentie in reële omstandigheden en de kwaliteit van de voorgestelde rassen bevestigd." 

Voor meer informatie:
HM Clause
www.hmclause.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven