Chinese schoolkinderen eten 'groenten als konijntjes' na bezoek aan kas

JD, een grote Chinese retailer, had onlans bijna honderd basisschoolkinderen en hun leraren op bezoek in een kas van een van hun telers. Het schoolreisje maakt deel uit van een groter programma wat vorig jaar begon is, waarin JD de 'plantenfabriek' aanbiedt als hightech leerfaciliteit voor kinderen en gezinnen, om in de praktijk te leren.

Tijdens het schoolreisje gaf Zhongsheng Wu, algemeen directeur, een lezing over de basis van gewasgroei. Zo gaf hij de groep een simpele uitleg over teelt op water. Na de lezing en het rondkijken mochten de kinderen proeven.

In het weekend loopt de kas vaak vol met ouders en hun kinderen. Het is een goede manier voor kinderen om buitenlucht te krijgen en in contact te komen met de natuur, aldus de retailer. Ouders zijn ook blij dat hun kinderen van groenten leren te houden. Ouders lieten al weten dat hun kinderen nooit groenten wilden eten, maar na het bezoek aan de kas opeens groenten eten als 'konijntjes'. 

Vaak komen ze thuis met hele zakken groenten en daardoor leren ze ook ze online te bestellen via JD.com, waardoor de verkoop via verschillende kanalen omhoog gaat.

Lees het hele artikel op www.jdcorporateblog.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven