Ook eerste trostomaten AppHarvest geoogst

AppHarvest heeft deze week hun eerste trostomaten geoogst in de nieuwe kas. Inmiddels liggen ze in het schap bij supermarktketen Kroger.

Deze oogst is de tweede tomatenvariëteit die onder supermarkten wordt gedistribueerd sinds het bedrijf hun eerste oogst vleestomaten had in januari. De faciliteit in Morehead heeft de helft van het areaal beplant met vleestomaten en de andere helft met trostomaten, die volgens planning worden geleverd.

"Onze vleestomaten zijn heel populair bij de consument sinds deze vanaf januari in de winkels terecht zijn gekomen. We verwachten dat de trostomaten net zo populair zullen zijn," zegt Jonathan Webb, directeur en oprichter van AppHarvest. "Deze oogst bewijst ook dat het team de extra productie in onze faciliteit in Morehead aan kan. We gebruiken nu de volledige teeltruimte die we beschikbaar hebben."

De teler bouwt momenteel nog twee nieuwe kassen: een faciliteit van 6 hectare in Berea, waar bladgroenten worden geteeld en een faciliteit van 24 hectare buiten Richmond, waar tomaten worden geteeld.

Voor meer informatie:
AppHarvest
www.appharvest.com
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven