Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland 'Hochinzidenzgebiet', test- en registratieplicht bij inreizen

Op 4 april 2021 heeft de Duitse regering Nederland met ingang van 6 april tot hoogrisicogebied ("Hochinzidenzgebiet") verklaard. Dit besluit brengt een aantal nieuwe voorschriften met zich mee voor het binnenkomen van Duitsland vanuit Nederland, die bijvoorbeeld voor veel medewerkers, klanten en aanvoerders van Veiling Rhein-Maas vervelend zijn. In onderstaande een overzicht van de nieuwe maatregelen:

1. Registratieplicht
Algemeen geldt er voor personen die vanuit Nederland naar Duitsland komen een registratieplicht op www.einreiseanmeldung.de.

Transitpassagiers en een verblijf van minder dan 24 uur zijn vrijgesteld van de registratieplicht. Grenspendelaars dienen echter eenmaal per week de digitale registratie in te vullen, deze is dan 7 dagen geldig.
 
2. Verplichting om een negatieve coronatest voor te leggen
Inreizen kan alleen met een negatief coronatestbewijs. Zowel PCR-tests als PoC-sneltests van een bevoegd medisch dienstverlener en zelftests onder toezicht van vakbekwaam personeel uitgevoerd, worden als tests geaccepteerd.

De tests mogen niet ouder zijn dan 48 uur, er gelden echter enkele uitzonderingen:

  • Voor grenspendelaars is een negatieve test 72 uur geldig en kunnen voor of na het inreizen (bijvoorbeeld direct na aankomst op de werkplek of in een testcentra) worden gemaakt.
  • Vervoerders die minder dan 72 uur in Duitsland verblijven en personen op doorreis zijn van deze testplicht vrijgesteld. Verdere uitzonderingen kunnen worden aangevraagd bij de verantwoordelijke gezondheidsautoriteit.

3. Werkgeversverklaring
Grenspendelaars moeten ook een informele verklaring van hun werkgever bij zich hebben om aan te kunnen tonen dat zij als grenspedelaar worden aangemerkt.

Bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum: