Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-radijs vanaf nu verpakt in plastic afkomstig uit zee

Het Spaanse Agromediterránea heeft een nieuwe verpakking klaar voor de bio-radijsjes van het eigen merk Sun&Vegs. Het gaat om een duurzame verpakkingsoplossing gemaakt van gerecycled plastic dat dicht bij de kust uit de zee is gehaald, onder andere in Zuidoost-Azië.

Het bedrijf is daarmee een van de belangrijkste partners geworden van Prevented Ocean Plastic, een organisatie die alleen al in 2020 heeft voorkomen dat meer dan 830 miljoen plastic flessen de zee vervuilen.

Ook nieuw: het formaat van de verpakking
De bio-radijzen, een nieuw product in het assortiment van Agromediterránea, worden op de markt gebracht in een 100% R-PET-verpakking, die ontworpen is met een minimale micron en die kan worden gerecycled voor hergebruik.

Naast de innovatie op het gebied van het gebruikte materiaal heeft Agromediterránea ook gekozen voor een formaat dat tot nu toe nooit voor radijs werd gebruikt: een 200 grams beker met deksel in plaats van het gebruikelijke zakje of flowpack. De nieuwe verpakking houdt het product langer vers en vergemakkelijkt de consumptie.

“We blijven inzetten op innovatie om altijd de beste manier te vinden om onze producten direct van het veld naar onze klanten te brengen. We testen voortdurend verschillende alternatieven uit en vandaag kunnen we dan ook een breed scala aan duurzame opties aanbieden die zich aanpassen aan de eisen van de hedendaagse consument”, vertelt Jesús Gómez, algemeen directeur van Agromediterránea.

Door de alliantie met Prevented Ocean Plastic draagt het bedrijf bij aan de circulaire economie en helpt het mee de vervuiling van de oceanen terug te dringen.

Het initiatief, dat mede gedragen wordt door verpakkingsfabrikant Grupo Guillin, heeft ook een positieve economische impact in de gebieden waar het plastic wordt ingezameld, want de lokale gemeenschappen zijn rechtstreeks betrokken bij de productie van het gerecycled materiaal. Het gehele proces is gecertificeerd door de onafhankelijke organisatie OceanCycle.

Het Prevented Ocean Plastic-gecertificeerd plastic is een verdere uitbreiding van de duurzame verpakkingsopties van Agromediterránea. Het bedrijf beschikt immers al over verpakkingsoplossingen zonder plastic en 100% recyclebare opties, zoals de banderol van kraftpapier voor courgette of de cellulose tray voor maïs.

Bio-producten
Naast radijs brengt Agromediterránea momenteel nog drie andere biologische producten op de markt: courgette, ijsbergsla en broccoli. De bio-lijn, die bestaat uit gecertificeerde producten en wordt afgezet onder het merk BIO Sun&Vegs, zal in de toekomst nog verder groeien.

Aan de hand van onderstaande video kun je meer te weten komen over hoe de recycling van Prevented Ocean Plastic in zijn werk gaat:

Publicatiedatum: