Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogstregistratiesysteem FairPick zoekt distributeurs in de Europese landen

Tholen - Sinds enkele jaren is BCON Instruments uit Sint-Annaland de Europese importeur en distributeur van 2nd Sight Bioscience. Dit Amerikaanse bedrijf levert innovatieve apparaten en software voor telers op het gebied van arbeidsregistratie en voorraadbeheer. Eén van de producten voor de AGF-sector is het arbeids- en oogstregistratiesysteem FairPick Pro. Een gemakkelijk te vervoeren kar die meegenomen kan worden in het veld, met een robuuste weegschaal van Mettler Toledo. Plukkers loggen door middel van een RFID-kaart in op het systeem. Hierdoor worden zowel de in- als uitkloktijden inzichtelijk, en worden de geplukte kilo’s feilloos geregistreerd. De FairPick geeft de plukkers duidelijke spraakopdrachten in verschillende talen.



"Met name voor de zachtfruittelers is dit ideaal. Plukkers plaatsen het geoogste product op de weegschaal en scannen in met hun RFID-kaartje. In enkele seconden registreert de FairPick Pro de plukker, datum, tijd, het gewicht, de GPS-locatie en de variëteit. De FairPick gaat ’s avonds vanuit het veld mee naar het kantoor voor het opladen van de accu’s en via een Wifi-verbinding worden dan alle data in een Portal in de Cloud geüpload. Hierdoor komt er voor telers een schat aan managementinformatie beschikbaar. Bovendien kan het urenregistratiesysteem (en in sommige landen de geplukte kilo’s) direct worden gekoppeld aan het loonbetaalsysteem. In Amerika werken telers met dit systeem die de investering al in één plukseizoen hebben terugverdiend. De FairPack levert daarmee een belangrijke bijdrage in de kostenreductie voor arbeidsintensieve teelten van tien tot duizenden hectare. Directe beschikbaarheid van deze gegevens helpen mee om een grote efficiëntie slag te maken", vertelt Dick Bruynzeel van BCON Instruments.



"De toepassingen zijn onbeperkt. Inzicht in gewerkte uren en geleverde prestaties is belangrijk om de inzet en betrokkenheid van individuele medewerkers te beoordelen. Zo kun je de plukkers echt belonen naar prestatie. Daarnaast zijn de salarisgegevens met één druk op de knop beschikbaar. Maar telers kunnen ook de GPS-opbrengstkaarten genereren om de winstgevendheid per gewas te analyseren", somt Dick op. Om de FairPick verder in Europa te introduceren is BCON Instruments niet alleen op zoek naar kleinfruittelers, maar ook naar toeleveranciers met ingangen in deze sector om de FairPick Pro aan de man te brengen.

Voor meer informatie:
Dick Bruynzeel
BCON instruments
Nieuwlandseweg 5
4697 RK Sint-Annaland
+31 (0)166-654008
d.bruynzeel@bcon-instruments.nl
www.bcon-instruments.nl