Sla direct na de oogst verpakt

Het Italiaanse Fellini Patrizio is op 1 april begonnen met het oogsten van de eerste hectare met sla. Er is meer dan 40 hectare aangeplant en de oogst zal tot november voortgaan.

“Acht maanden per jaar kunnen we onze eigen sla oogsten. Iedere week werd er één hectare verplant. Wij hebben onlangs ook nieuwe eigendommen verworven en onze Azienda Agricola 67 beschikt op dit moment over 90 hectare. Uitgaande van een gemiddelde van twee cycli op elke hectare, hebben wij 180 hectare in productie”, zegt Emile Fellini.

Emile Fellini (links) en Nicolas Rossi

Het bedrijf heeft veel vertrouwen in jonge mensen en gunt hen een kans. De bedrijfsleider is Nicolas Rossi, een jongeman van 21 jaar die al sinds hij twee jaar geleden afstudeerde aan het Landbouwtechnisch Instituut van Cesena bij Fellini werkt. “Wij wedden graag op goede en bereidwillige jonge mensen, omdat zij de wil hebben om te innoveren. Deze aspecten zijn fundamenteel in onze sector”, zegt Emile. 

Deze hectaren zijn bijna klaar om te worden geoogst

Deze week begint de oogst van zeekraal. Van de velden naar het verwerkingsbedrijf is het slechts een paar honderd meter en dit garandeert de versheid van de gewassen. “We vreesden voor vorst en sneeuw op 18 maart, maar gelukkig was er geen schade, ook omdat we alles hadden afgedekt.”

“Sommige gewassen zoals venkel zijn stabiel qua hoeveelheden en hebben lage prijzen als gevolg van de overvloed aan gewassen. Andere gewassen daarentegen, zoals paprika en asperge, hebben hoge prijzen als gevolg van een algemeen gebrek en een zeer grote vraag”, besluit Emile.

Voor meer informatie:
Emile Fellini
Fellini Patrizio S.r.L. 
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
+39 0547 659 777
emile@fellinipatrizio.it
www.fellinipatrizio.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven