Peter de Blaeij, groothandel De Blaeij

“Aspergemarkt heeft een zeer goed Paasweekend achter de rug”

Tholen – De Paasdagen zijn achter de rug, maar de aspergeverkoop loopt bij groothandel De Blaeij goed door. “Het is een heel goed weekend geweest”, vertelt Peter de Blaeij. “De vraag was ontzettend goed en de prijzen lagen, zoals gewoonlijk, op een hoog niveau. Inmiddels is de prijs wat onderuit gegaan naar 10-12 euro de kilo, maar we mogen zeker niet klagen.”

“Ook qua aanbod loopt alles goed door. Er zijn genoeg asperges om aan de vraag te voldoen en er zijn weinig problemen. Momenteel komen ze uit de kas en de verwarmde teelt. Voor de vollegrond liggen de temperaturen op dit moment iets te laag, maar volgens onze vaste teler komen deze zeker als de temperaturen weer wat omhoog gaan”, zegt Peter.

Peter werkt al sinds jaar en dag samen met dezelfde teler van de Brabantse wal. “We kunnen altijd mooie en kwalitatief goede asperges aan onze klanten aanbieden. Opvallend is dat Belgen liever een grovere asperge eten dan de Nederlanders. Dubbel A en triples doen het hier in België altijd zeer goed, ook dit jaar weer.”

Voor meer informatie:
Peter de Blaeij
De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
+31(0)115-613234
info@deblaeij.nl         
www.deblaeij.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven