Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse tomatenoogstrobot komt naar Nederland

Het Japanse agritechbedrijf inaho introduceert een zelf ontwikkelde tomatenoogstrobot op de Europese markt. Daartoe is op 1 april een vestiging in Amstelveen geopend: inaho Europe B.V..

Het gaat om een robot die snacktomaten kan oogsten. Inaho, een start-up die in 2017 is opgericht, begon vorig jaar met de ontwikkeling van de robot. Er zijn al vier robots gebouwd en in bedrijf bij Japanse telers. Zij voorzien de robotbouwers van feedback om de robot door te ontwikkelen.

Wanneer Europese telers met de robot gaan testen, is nog niet bekend. Inaho hoopt met hulp van Europese businesspartners hier snel stappen te kunnen zetten.

Eerder werd in 2019 al een asperge-oogstrobot ontwikkeld. Die is vorig jaar al bij tien Japanse telers in bedrijf gesteld. 

Met behulp van een AI-algoritme identificeert de tomatenrobot rijpe vruchten door naar kleur en vruchtformaat te kijken. De robot is in staat dag en nacht te werken en kan 12 uur lang door de kas rijden op één batterijlading. 

Voor meer informatie:
inaho
www.en.inaho.co

 

 

Publicatiedatum: