Spinazieblad helpt bij kweekvlees groeien

Uit onderzoek van Boston College is gebleken dat het geaderde skelet van een spinazieblad de groei van kunstmatig vlees kan ondersteunen. Aangezien synthetisch vlees wordt gekweekt uit een kweek van dierlijke cellen waarbij weefselmanipulatietechnieken worden gebruikt om de structuur en kwaliteit van gewoon vlees na te bootsen, is een belangrijk onderdeel van het proces de ontwikkeling van een 'steiger' waarop de cellen zich kunnen organiseren tot grotere structuren.

De ideale steiger is poreus, eetbaar, niet duur en bevordert de vorming van structuren die de circulatie netwerken nabootsen. Spinazie lijkt aan veel van deze voorwaarden te voldoen, waardoor het een goedkope en milieuvriendelijke optie lijkt te zijn.

"Cellulaire landbouw heeft het potentieel om vlees te produceren dat de structuur van traditioneel gekweekt vlees repliceert, terwijl de vereisten voor land en water tot een minimum worden beperkt. We tonen aan dat het decellulariseren van spinaziebladeren kan worden gebruikt als een eetbare steiger om runderspiercellen te laten groeien terwijl ze zich ontwikkelen tot vlees," zegt professor Glenn Gaudette, die de studie aan het Boston College leidde 

Bron: Eandt.theiet.org
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven