Paprikaras heeft winterkou Almería goed doorstaan

Galiano, een paprikaras van Top Seeds International dat zich goed leent voor middellate en late aanplant in Almería, heeft met succes de barre kou doorstaan die Spanje in het begin van januari in de ban hield en die er voor veel schade heeft gezorgd in de groententeelt.

De telers van Galiano-paprika’s ontsprongen de dans dankzij enkele bijzondere eigenschappen van deze geblokte, felrode en middelgrote paprika, zo deelt het veredelingsbedrijf. Een robuust wortelstelsel, middellange internodiën en sterke groeikracht hielpen daarbij.

Verder rijpen de vruchten gemakkelijk en bewezen ook de bloesems bestand te zijn tegen de koude temperaturen. De goede weerstand tegen cracking zorgt dan weer voor een oogst van goed kwaliteit, ook in de winter.

Galiano-paprika van Top Seeds International

“Door de koude temperaturen bereikten veel gewassen veel eerder het einde van hun cyclus. Galiano bleef daarentegen goed presteren, ondanks de barre weersomstandigheden. Dit gewas laste geen pauze in en ook de kwaliteit van de paprika’s nam niet af. Het was een van de rassen met de minste klachten vanuit de bestemmingsmarkten”, aldus Ángel Pelegrina, Country Manager van Top Seeds Ibérica.

Galiano is geschikt voor de export dankzij zijn houdbaarheid. "Galiano is hierdoor een veilige keuze voor de telers van middellate paprika’s in de provincie Almería", aldus Pelegrina.

Voor meer informatie:
Top Seeds International
Avda. Bulevar de El Ejido, 438
04700 El Ejido (Almería) - Spanje
+34 950 482 437
info@topseedsiberica.com
www.iberica.topseedsinternational.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven