15 hectare kas op een boot

Nee, er ligt niet weer een schip vast in een kanaal. In tegenstelling - deze vaart lekker door. En dat moet ook: zoals u kunt zien staan er containers op van Havecon Horticultural Projects en die hebben ze in de VS en Canada hard nodig.

De containers zitten vol met kassenbouwmaterialen. Deze zijn bestemd voor Demers in Quebec. Onlangs werd bekendgemaakt dat Havecon de nieuwe kas van Productions Horticoles Demers gaat bouwen. Demers is een grote kasgroententeler uit Quebec die haar output gaat verdubbelen met de bouw van een nieuwe kas van vijftien hectare in Lévis, waarin ze heel het jaar door tomaten, komkommers, paprika's en aubergines gaan telen.

"Als constructiepartner hebben we niet stilgezeten en de stalen constructie is al meer dan over de helft gebouwd. De verwarmingsaannemer van onze onderaannemer, JV Energy Solutions, is begonnen met het leggen van de transportleidingen," zo laat het kassenbouwersteam weten. De fundering van de kas is binnen een maand klaar en daarom hebben ze de containers hard nodig: daar zit vooral materiaal in voor de fundering.

Grootste in Québec
Het project van €47 miljoen maakt de Demers kas één van de grootste in Québec. Als de bouw klaar is in de herfst van 2021 zullen de kassen in Drummondville en Lévis een totaal van achtentwintig hectare beslaan.

Voor meer informatie:
Havecon Horticultural Projects
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk, Nederland
+31 10 266 32 70
william@havecon.com
www.havecon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven