Extra schapruimte voor graffiti aubergines in Europees supermarktschap

Consumenten staan steeds vaker in de keuken om thuis de lekkerste en gezondste gerechten te bereiden. Hierbij wordt volop geëxperimenteerd met kooktechnieken, gerechten en producten. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden voor nieuwe producten, zoals graffiti aubergines, stelt The Greenery. Vanaf deze week is deze paars-wit gestreepte variant verkrijgbaar bij verschillende Europese retailers.

The Greenery kijkt samen met haar telers en klanten continu naar nieuwe mogelijkheden voor bestaande en nieuwe producten. Marktdata toont al een aantal jaar een stijgende lijn in de verkopen van paarse aubergines. Aubergines zijn populair en dat merkt The Greenery in het vrijkomen van meer schapruimte bij de retailers.

Bijzondere aubergines
De aubergines worden geteeld door Dennis van Luijk uit Wateringen. Het familiebedrijf bestaat al 50 jaar. Naast de standaard paarse aubergine teelt Van Luijk als enige in Nederland ook bijzondere varianten. De graffiti aubergine is er één van: een paarse aubergine met een opvallend gevlekt patroon. “Deze aubergine heeft dezelfde smaak als de paarse, maar verschilt van uiterlijk en neemt iets minder vocht op. Het is juist de aparte schil die je gerecht net dat beetje extra uitstraling geeft”, legt Dennis uit.

Volgens de teler is de aubergine door zijn structuur en goede bite bovendien een perfecte vleesvervanger. Kijk op www.verseoogst.nl/veggiesfirst  voor extra inspiratie.

Voor meer informatie:
The Greenery
Perry Dijkhuizen
+31 (0)651 361 470
P.Dijkhuizen@thegreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven