Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands agritechbedrijf Smartkas gaat de beurs op

Het Nederlandse agritechbedrijf Smartkas gaat de beurs op in Frankfurt. Daarmee wil het bedrijf financiering ophalen voor de bouw van vijf teeltfaciliteiten in Londen, Monaco, Amsterdam, München en Toulouse. 

Het gaan om een ICMA-conforme 'groene' obligatie ter waarde van 25 miljoen euro. Bedford Row Capital helpt Smartkas met het verkrijgen van financiering. Tot 2024 blijft Smartkas op de beurs genoteerd met het obligatie-offer. Smartkas hoopt met deze stap ook elders te kunnen gaan bouwen en door te groeien.

Jong bedrijf
Smartkas is zelf geen kassenbouwer. Wel werkt het samen met Nederlandse kassenbouwers en tuinbouwtechniekbedrijven, zo vertelden CEO en oprichter David Meszaros én verkoper en businessontwikkelaar Maarten van Eck afgelopen najaar.

Destijds viel het nog jonge bedrijf al op met het sluiten van een joint venture met de regerende Sjeik van Dubai. Dat was pas drie maanden na de officiële KvK-inschrijving.

Voor de komende tien jaar heeft Smartkas met de ondertekening van de joint venture de garantie gekregen om teeltfaciliteiten te bouwen in het land dat werkt aan voedselzekerheid. Het eerste project zal een kas van 10 hectare net buiten Dubai zijn. 

Voor meer informatie: 
SMARTKAS
www.smartkas.com
info@smartkas.com 
+31205320745