Nederlands agritechbedrijf Smartkas gaat de beurs op

Het Nederlandse agritechbedrijf Smartkas gaat de beurs op in Frankfurt. Daarmee wil het bedrijf financiering ophalen voor de bouw van vijf teeltfaciliteiten in Londen, Monaco, Amsterdam, München en Toulouse. 

Het gaan om een ICMA-conforme 'groene' obligatie ter waarde van 25 miljoen euro. Bedford Row Capital helpt Smartkas met het verkrijgen van financiering. Tot 2024 blijft Smartkas op de beurs genoteerd met het obligatie-offer. Smartkas hoopt met deze stap ook elders te kunnen gaan bouwen en door te groeien.

Jong bedrijf
Smartkas is zelf geen kassenbouwer. Wel werkt het samen met Nederlandse kassenbouwers en tuinbouwtechniekbedrijven, zo vertelden CEO en oprichter David Meszaros én verkoper en businessontwikkelaar Maarten van Eck afgelopen najaar.

Destijds viel het nog jonge bedrijf al op met het sluiten van een joint venture met de regerende Sjeik van Dubai. Dat was pas drie maanden na de officiële KvK-inschrijving.

Voor de komende tien jaar heeft Smartkas met de ondertekening van de joint venture de garantie gekregen om teeltfaciliteiten te bouwen in het land dat werkt aan voedselzekerheid. Het eerste project zal een kas van 10 hectare net buiten Dubai zijn. 

Voor meer informatie: 
SMARTKAS
www.smartkas.com
info@smartkas.com 
+31205320745


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven