Groenten en fruit: Afspoelen of niet nodig?

Voordat je een hap neemt van een appel, spoel je deze eerst even af of is dat overbodig? En hoe zit het met dat zakje voorgesneden sla? Professor Frank Devlieghere en professor Bruno De Meulenaer vertellen wat zij hiervan vinden tegen BN De Stem.

"Er zijn twee redenen te noemen waarom groenten en fruit beter even gewassen kan worden”, vindt professor Frank Devlieghere van de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van de Belgische universiteit UGent. "De eerste is dat je daardoor eventuele pesticiden verwijdert. Nu is het zo dat er toch al weinig op groenten en fruit achterblijven, omdat de telers onderworpen zijn aan strenge reglementering. De concentratie residu die nog op groenten en fruit zit, zal dus al bijzonder klein zijn. En die verklein je nog eens door te wassen.”

Wanneer groenten en fruit uit een - al dan niet biologische - moestuin komt, was je het volgens de professoren liever wel. "Stof, grond, insecten en vuil wil je toch liever niet binnenkrijgen, dat is niet alleen letterlijk tandenknarsen”, zegt professor Bruno De Meulenaer - ook van de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van UGent, met een lach. "Erg hygiënisch is het niet als je dat niet wast, en je wilt toch zo schoon mogelijk beginnen bij het bereiden van voedsel.”
 
Het volledige artikel lees je hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven