Quentin Gomis, Biogrow Substrates:

"Mexicaanse telers telen steeds vaker op substraat"

"Al toen ik klein was nam mijn vader me mee naar de kassen waar hij werkte. Al vanaf jonge leeftijd wist ik alles over het telen van tomaten: het planten, de zaailingen, zorgen voor groei en het plukken," zegt Quentin Gomis.

Hij is net aangenomen als commercieel directeur van Biogrow Substrates in Mexico en samen met lokale partner Toyo Kasei zal hij deze markt helpen groeien. "Ik heb altijd geloofd dat de agrarische toekomst duurzaam moet zijn, en het is nu de beurt aan mijn generatie om de sector te helpen dat te bereiken," zegt hij. 

Verantwoordelijke producten
Quentin heeft gezien dat men hier in Mexico daar al mee bezig is. "Stukje bij beetje veranderen boeren en telers hun teeltmethoden. De wereld verandert en consumenten vragen steeds meer naar ecologisch verantwoorde producten. Het is een grote uitdaging voor telers om hun werkwijzen te veranderen en de transitie naar duurzaamheid kan als synoniem 'grote investering' hebben."

Echter, telen op een duurzamere manier geeft de telers ook veel voordelen. "We zien steeds meer interesse in teelt op substraat, en dat komt vooral doordat telers zien dat ze tot wel drie keer meer kunnen produceren op kokossubstraat in tegenstelling tot de normale manier."

Groeiende vraag, groeiend aanbod
Een groeiende vraag naar substraat betekent ook een groeiend aanbod, heeft Quentin gemerkt. "Zo'n vijf jaar geleden waren er maar een paar kokossubstraatmerken, nu zijn er ongeveer twintig. Dus we kunnen zeggen dat het een volle markt is en de concurrentie is groot. 

Er zijn echter altijd gaten om te vullen, omdat agrarische technieken altijd in ontwikkeling zijn. Nieuwe technieken en machines is precies waar telers naar op zoek zijn en daar komt Biogrow om de hoek kijken. Quentin zal de service en de technische ondersteuning die het bedrijf haar Mexicaanse klanten biedt, versterken. "Telers van over heel de wereld zoeken nu naar oplossingen die hen kunnen helpen bij de verhoogde vraag naar planeet-vriendelijk voedsel.

Bij Biogrow produceren we substraten die uit een duurzame bron komen en het milieu respecteren. Ook staan we naast onze klant in het hele proces, van technische ondersteuning tot levering aan de deur van de kas. Daarbij hoort ook een toegewijd ondersteunings- en logistiek team, snelle leveringen en natuurlijk altijd dezelfde substraatkwaliteit en efficiëntie."

Coöperatie als basis
Quentin is zich bewust van de uitdagingen en de kansen van telers. "We geven 24/7 ondersteuning aan onze klanten en we weten uit ervaring wat er nodig is voor een optimale opbrengst en productiviteit. Bij Biogrow verkopen we niet alleen kokossubstraten, we zijn ook telers die werken voor telers," zegt hij, refererend aan de coöperatie die de basis van het bedrijf is. "In Frankrijk, waar ons hoofdkantoor is gevestigd, is onze primaire activiteit al tientallen jaren het telen van groenten en fruit. Door die lange ervaring met telen hebben we in de afgelopen vijfentwintig jaar onze substraten kunnen ontwikkelen."

"Uiteindelijk willen we verder bouwen op de goede basis die we hier in Mexico al hebben, de link met onze klanten versterken en de komende jaren naast hen staan zodat ze beter en duurzamer kunnen telen. Een win/winsituatie voor iedereen," concludeert hij. "Het is echt een mooie tijd om deel uit te maken van deze sector en alle positieve veranderingen te zien, vooral wat betreft het sectorbrede streven naar duurzaamheid."

Voor meer informatie:
Bio-Grow
Quentin Gomis
q.gomis@bio-grow.com
www.bio-grow.com

Toyo Kasei
www.toyokasei.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven