Internationaal Congres van Tuinbouwwetenschappen in 2022 in Frankrijk georganiseerd

Nadat in 2018 de 30ste editie van het Internationale Congres van Tuinbouwwetenschappen in Turkije plaatsvond, wordt de 31ste editie van het congres in 2022 georganiseerd in Frankrijk, en wel van 14 tot 22 augustus.

Om de vier jaar komen bijna 3.000 deelnemers uit 70 landen een week lang samen om de uitdagingen met betrekking tot het teeltproces te bespreken. Volgend jaar vindt de conferentie niet alleen face-to-face plaats in Angers, maar ook op afstand.

Cirad, medeorganisator van het congres (in samenwerking met AgrocampusOuest, Inrae, de Universiteit van Angers, Végépolys Valley en de stad Angers) hoopt voor deze editie de aanwezigheid van tropische en mediterrane landen te versterken. "We gaan er alles aan doen om de vertegenwoordiging van de landen uit het zuiden en de onderzoeksthema's die hen aan het congres verbinden, te vergroten. Het is van essentieel belang om alle omstandigheden en alle standpunten in kaart te brengen," stelt Rémi Kahane, onderzoeker bij Cirad en in het kader van de organisatie van het congres vicevoorzitter Internationale Zaken. 

"In het noorden draait een van de prioriteiten binnen de tuinbouw vooral om het telen met respect voor het milieu, door zowel de watervoorzieningen als de toegang en de kwaliteit van water en lucht te verbeteren. In het zuiden draait het vooral om het telen voor voedingsmiddelen en het genereren van inkomen," zegt Rémi.

Bron: cirad.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven