Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Zuid-Europese telers gaan voor lichtgroene courgettes

Op de internationale markten is er een groeiende belangstelling voor de lichtgroene courgette en in Italië is men hard bezig om aan de vraag te kunnen voldoen. Ooit werd deze courgette vooral in Zuid-Italië geteeld, maar inmiddels is dit uitgebreid naar andere delen van het land.

Een ras dat steeds populairder wordt is Giovì F1. Het ras wordt in steeds meer landen rondom het Middellandse Zeegebied goed gewaardeerd.

Giovì F1

“Ik heb interesse in Giovì F1 vanwege de constante opbrengst van de plant en de algemene kwaliteit van de courgettes. De weerstand is goed en ze zijn lang houdbaar na de oogst”, zegt teler Vincenzo Sferrazza uit het Siciliaanse Licata.

Sferrazza (foto hierboven) bevestigt dan ook zijn besluit om Giovi ook op commercieel niveau te gaan telen, omdat het een aantrekkelijke courgette is aangezien de schil altijd glanzend is en esthetisch aantrekkelijk is.

“Dankzij de dikke schil is de Giovì beter bestand tegen aanraking en het geringere bederf zorgt voor betere afzetprijzen. De regelmatige vorm zorgt ervoor dat de meest uiteenlopende soorten verpakkingen kunnen gebruiken.”

“Giovì heeft bij iedereen goede resultaten laten zien en dit ras staat garant voor lange en rendabele teeltcycli”, laat veredelingsbedrijf Southern Seed weten. "De plant heeft een uitstekende tolerantie tegen de belangrijkste virussen en is bestand tegen de lichtschommelingen in de wintercycli. Hij past zich gemakkelijk aan aan de verschillende bodems en kan zowel in de volle grond als onder tunnels worden geteeld."

Voor meer informatie:
Lillo Sferrazza
Soc. Semplice Agricola GRAL
C.so Umberto 33 - Italië
+39 368 7003902
info@agricolagral.it

Southern Seed Srl 
Via Carlo Alberto, 124
97019 Vittoria (RG) - Italië
+39 0932 861054
info@southernseed.it 
www.southernseed.it

Publicatiedatum: