Robotsproeier met verstelbare sproeiboom geïntroduceerd

Een robotsproeier met een verstelbare sproeiboom, volgens producent Walzmatic is het de eerste in zijn soort, wereldwijd. Telers hoeven als ze de Agro Jet 300R gebruiken volgens de bedenkers geen moeite meer te doen om de sproeiboom op de gewenste hoogte af te stellen. 

De sproeimachine kan volgens de makers gemakkelijk langs het betonpad bewegen en valt te bedienen met slechts één joystick.

gemaakt van roestvrij staal en goed bestand tegen corrosie en eventueel contact met chemische middelen. 

De sproeimachine, gemaakt van roestvrij staal, heeft een 300-liter tank met een ingebouwde roerfunctie. "Onze robotsproeimachine is volledig vrij van aandrijfkettingen en riemen waardoor de onderhoudskosten dalen."

De Empas sproeidoppen kunnen eenvoudig worden afgesteld.

Speciale aandacht moet worden besteed aan het hart van de robot; dit is een plunjerpomp met een elektromotor die wordt aangestuurd door een controller die op zijn beurt is verbonden met een bewegingscontroller. "Deze oplossing maakt het mogelijk om, afhankelijk van de bewegingssnelheid, de oplossing zeer nauwkeurig toe te voeren en, indien nodig, de programmaparameters fijn af te stellen", aldus de bedenkers van de techniek.

Ten slotte is standaard een elektrische flowmeter ingebouwd en zijn zelfcentrerende zwenkwielen gebruikt, waardoor wrijving tegen buisrails tijdens gebruik wordt uitgesloten. Een ingebouwde lader en tractiebatterijen met hoge capaciteit zorgen dat de machine het goed blijft doen. 

Voor meer informatie:
Walzmatic AGRO tech Ltd
sales@walzmatic.com
info@walzmatic.com
www.walzmatic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven