Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

John gaat vloggen met Hololens

Deze week is het precies één jaar geleden dat John van der Knaap gestart is met wekelijkse vlogs vanuit het De Ruiter Experience Center. John en één van zijn vaste kijkers delen hun ervaringen.

Vanuit het De Ruiter Experience Center volgt John in zijn vlogs de teelt van de tomatenrassen Merlice, Marinice en Radiance. 

John vertelt: "Aanvankelijk gebruikten we voor de virtuele rondleidingen door de demokas de middelen die voor handen waren: telefoons, selfiestick, losse microfoon. Inmiddels komt er elke week een professionele cameraman. Dat resulteert in dynamische video’s, die nog leuker zijn om naar te kijken."

Virtual reality
John vervolgt: "De Ruiter loopt voorop qua innovatie, óók in digitale ontwikkelingen. We starten binnenkort met het neusje van de zalm in digitale filmtechnologie: de Microsoft Hololens 2. Met de Hololens, bestaande uit 5 camera’s, loop ik door de De Ruiter Market. Onze virtuele bezoekers kijken dan live mee via Teams. Bij alle rassen hebben wij digitale informatie beschikbaar gemaakt, zoals brixcijfers en teeltrecepten. De Hololens ‘holografeert’ die informatie als het ware boven de rassen. Ik kan zo’n hologram beetpakken, naar beneden trekken en uitvergroten, zodat onze gasten het goed kunnen bekijken. Een geweldige innovatie, waar we heel trots op zijn!"

Elke week een ander thema
Willem Valstar van StarGrow Consultancy: "Ik kijk toch elke week wel even naar de nieuwste vlog van John, ook al kom ik elke twee weken zelf in de De Ruiter Garden. Ik vind die video’s echt informatief! De vlog is zeker gegroeid. Er is nu een professionele cameraman en dat zie je beslist terug in de video."

Wat Willem erg waardeert, is dat er elke week gekozen wordt voor een bepaald thema. 'Zo wordt de vlog meer dan elke week hetzelfde rondje langs de gewassen. John diept een actueel thema goed uit, zoals bijvoorbeeld een uitleg van de strategie rondom het schermen."'

Willem hoort ook de telers regelmatig over de virtuele toer: "De meeste telers volgen de vlog wel en vinden het informatief en leuk. De video’s moeten alleen niet langer worden, 3 tot 4 minuten is zat."

Hieronder de vlog van 19 maart. Op YouTube zijn alle vlogs terug te zien.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl

Publicatiedatum: