Unieke teelt op water voor Tanzania

"Onze sla is vrij van gewasbeschermingsmiddelen," zegt Mwamy Mlangwa met overtuiging. Mlangwa is de eigenaar van Mwamy Green Veggies, een lokaal bedrijf in Tanzania dat groenten teelt op water, een van de eerste in zijn soort in het Oost-Afrikaanse land.

"Voor teelt op water in goten is minder ruimte nodig en het biedt een betere temperatuurbeheersing in het tropische klimaat hier," zegt Mlangwa. Haar bedrijf is gevestigd in de buitenwijken van de commerciële hoofdstad Dar es Salaam. "Met teelt op water hoeven we niet buiten de stad te telen en kunnen we tegemoet komen aan de behoeften van de mensen in de stad zelf, waar beperkte ruimte is," zegt ze.

Mlangwa is moeder van twee kinderen en is het bedrijf vier jaar geleden begonnen, nadat ze de technologie uit Israël had gehaald. Ze verkoopt haar groenten van hoge kwaliteit aan restaurants, hotels, safarikampen en internationale luchtvaartmaatschappijen.

Net als veel andere bedrijven in het land en wereldwijd, zegt Mlangwa dat haar bedrijf ook te lijden heeft onder de pandemie, aangezien de hotels nu zijn gesloten en er veel minder toeristen naar Tanzania komen.

Ze is echter positief over de toekomst en heeft haar bedrijf al uitgebreid met een vestiging buiten Dar es Salaam, waar ze meer variëteiten kan telen zoals tomaten, aubergines, rode, gele en groene paprika's.

Lees het volledige artikel op www.globaltimes.cn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven