Qatar exporteert trots eigen gemaakte teelttechniek

Qatar is begonnen met het exporteren van eigen teelttechnieken voor hydroponics in de regio. Daarmee bewijst het land dat men vooruitgang boekt, aldus de directeur van Agrico, Nasser Ahmed al-Khalaf.

"We zijn bezig met de bouw van een teeltbedrijf in Oman van 100 hectare en dit zal volgend jaar hopelijk klaar zijn," zegt hij tegen de Gulf Times ter ere van de 8e editie van de Qatar International Agricultural Exhibition (AgriteQ) en de 2e editie van de Qatar International Environmental Exhibition (EnviroteQ) die op 27 maart plaatsvonden in het Doha Exhibition & Convention Centre.

Agrico is een onafhankelijk tuinbouwontwikkelingsbedrijf in Qatar dat in 2011 werd opgericht. Naast de bouw heeft het bedrijf ook de leiding over de activiteiten en marketing van de nieuwe kas in Oman. 

Agrico heeft een geavanceerd teeltsysteem ontwikkeld waarmee verschillende types biologische en gewasbeschermingsmiddelenvrije groenten en fruit het hele jaar door kunnen worden geteeld, zoals tomaten, komkommers, sla, groene bladgroenten, lente-ui, aubergines, courgettes, champignons, pepers en paprika's en meloenen. 

"Wanneer je naar andere landen gaat, kom je meer conventionele teelttechnieken tegen, de cultuur is anders, hulpbronnen zijn net anders. In een aantal gebieden hebben ze goede grond, water en een goede omgeving," zegt al-Khalaf. "Qatar is heel klein, we hebben al die luxe niet, dus daarom moesten we innovatief zijn en nieuwe dingen ontwikkelen."

Agrico zal in samenwerking met een ander lokaal bedrijf in Qatar nog eens 10 hectare bebouwen (een van de 10 stukken land die door het Ministerie van Gemeente en Milieu zijn uitgegeven) met een teeltbedrijf. Er is tijdens AgriteQ/EnviroteQ een overeenkomst getekend.

Lees het volledige artikel op www.gulf-times.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven