Nederlandse kennis en Amerikaanse bouwstijl goede combi

Er ontstaan steeds meer grote tuinbouwbedrijven wereldwijd en Noord-Amerika is geen uitzondering op deze trend. PB tec en haar Noord-Amerikaanse dochterbedrijven zijn klaar voor extra vraag als gevolg van deze ontwikkelingen, vertelt COO Rob Wiese van PB tec North-America.

In 2018 nam het PB tec de tuinbouwtak van Armada Electrical Service over en vormde daarmee haar Canadese dochterbedrijf PB tec Projects, in Edmonton, Alberta. PB tec North-America biedt dezelfde diensten als het Nederlandse moederbedrijf, voor de Noord-Amerikaanse markt.

"Steeds meer Amerikaanse staten legaliseren cannabis en we zien groei in dat gebied. Cannabis is echter niet onze enige focusmarkt. Onze focus als bedrijf is het mogelijk maken van duurzame voedselproductie, dus we werken aan steeds meer kassen en met telers, om zeker te zijn dat we voldoen aan wat ze nodig hebben."

Rob legt ook uit dat er steeds vaker grote tuinbouwprojecten komen doordat er meer grote investeringsfondsen geïnteresseerd zijn in de agrifoodsector. Zij doen hun voordeel met het feit dat de Noord-Amerikaanse tak van PB een band heeft met de Nederlandse tuinbouwsector en veel kennis van Noord-Amerikaanse bouwnormen. Uitdagingen en groei in 2021
"Wij nemen die Nederlandse kennis mee naar een project en combineren het met de Noord-Amerikaanse benadering van bouwen, wat ons een voordeel geeft. We zijn gewend te werken met aannemers in Noord-Amerika en begrijpen de manier waarop bouwprojecten in de regio verlopen," zegt Rob.

Daardoor is de Amerikaanse tak behoorlijk druk bezig geweest met projecten in Québec (Canada) en het noordoosten van de VS, voor zowel groente- als cannabisteelt. Het bedrijf ziet ook steeds meer vraag naar indoor farms. De unieke licht- en klimaatbeheersingsbehoeftes maken deze projecten interessant om te bouwen.

"2020 was rustig, maar het leek niet zoveel schade te berokkenen aan de agrarische sector, omdat er steeds vraag was en andere sectoren stonden stil. Maar nu andere activiteiten weer beginnen zien we verschillen in transport en de leverketen," zegt Rob. "Alles heeft stilgelegen, dus er zullen wat uitdagingen zijn wat betreft leveringen in 2021."

PB Tec breidt haar aanwezigheid in Noord-Amerika uit en is ook bedrijven begonnen in Dallas, Texas om de VS beter te kunnen helpen. Met de locaties in Dallas en Edmonton en monteurs in allebei de landen heeft PB Tec een volledig team klaar om grote projecten te installeren in heel Noord-Amerika.

Voor meer informatie:
PB tec
www.pb-tec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven