Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerst oogst Oostenrijkse teler stemt tevreden ondanks koude weken

Het oogsten is gestart bij Oostenrijkse kasgroententelers. Zo ook bij Perlinger Gemüse uit Wallern, waar al komkommers en groene paprika's rijp zijn en ook de gele en rode aanstaande zijn. De verse groenten uit de regio Seewinkel is in heel Oostenrijk bij Billa, Merkur, Adeg en Penny verkrijgbaar.

"De eerste oogst van het jaar is voor ons altijd iets heel bijzonders en we zijn tot nu toe zeer tevreden met de oogstopbrengst, ondanks de eerder koudere weersomstandigheden in de afgelopen weken", zegt Patrick Haider, directeur van Perlinger Gemüse.

Het familiebedrijf teelt op circa 36 hectare groenten. Op een areaal van 11 hectare worden paprika's geteeld, die tot eind november geoogst kunnen worden. De komkommers groeien op 9 hectare en hun seizoen loopt tot eind september.

In totaal vindt jaarlijks circa 95.000 ton aan Oostenrijkse groenten en  fruit haar weg naar de schappen van Billa, Merkur, Adeg en Penny, een groot deel daarvan afkomstig uit het Burgenland.

'Da komm' ich her'
Onder het eigen merk 'Da komm' ich her' worden bij Billa, Merkur en Adeg niet alleen talrijke regionale groenten- en fruitsoorten, maar ook kruiden en bloemen direct uit de regio aangeboden. "Oostenrijkse versproducten zijn bij onze klanten het hele jaar door zeer gewild. We breiden ons assortiment daarom continu uit en proberen daarbij ook doelgericht op regionaal niveau met leveranciers samen te werken", aldus Marcel Haraszti van Rewe International.

Optimale versheid en kwaliteit
Ook Penny biedt haar klanten met het eigen merk 'Ich bin Österreich' de mogelijkheid om de hoogwaardige kwaliteit van regionale levensmiddelen te leren kennen en waarderen. "Korte transportafstanden van de akker tot in de supermarkt garanderen optimale versheid en kwaliteit. Om deze reden promoten we reeds sinds jaren regionale producten en geven de duurzame consumptie in Oostenrijk daarmee een extra steuntje in de rug", aldus Michael Jäger van Rewe International. 

Bron: Rewe Group

Publicatiedatum: