Groene bladgroenten goed voor spierkracht

Volgens een onderzoek van Edith Cowan University (ECU) is het dagelijks eten van 150 gram groene bladgroenten voldoende om de spierfunctie te versterken. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Journal of Nutrition, wees uit dat mensen met een nitraatrijk voedingspatroon, voornamelijk bestaande uit groenten, een beduidend betere spierfunctie hadden in de onderbenen. 


Afbeelding: Dreamstime.com 

Onderzoekers bestudeerden gegevens van 3.759 Australiërs die deelnamen aan het 12 jaar durende AusDab-onderzoek van het Baker Heart and Diabetes Institute in Melbourne. Zij ontdekten dat de proefpersonen met hoogste nitraatinname 11% meer kracht in hun onderbenen hadden dan degenen met de laagste nitraatinname. 

De website scitechdaily.com citeerde hoofdonderzoeker Marc Sim van het ECU Institute for Nutrition Research, die zei dat deze bevindingen de belangrijke rol van voeding voor onze gezondheid aantonen. "Ons onderzoek heeft uitgewezen dat een voedingspatroon dat rijk is aan nitraatrijke groenten de spierkracht onafhankelijk van fysieke activiteit kan versterken. Om de spierfunctie te optimaliseren, lijkt ons een evenwichtige voeding met veel groene bladgroenten in combinatie met voldoende beweging, waaronder krachttraining, dan ook ideaal."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven