Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groei in biologische baby leaf uit Italië

De Italiaanse telersorganisatie La Maggiolina heeft haar kassenareaal met nog eens 25 hectare uitgebreid. De organisatie is gespecialiseerd in de teelt van baby leaf en is met deze uitbreiding Europees gezien de grootste in haar soort.

Van de in totaal 235 hectare met kassen zijn er 210 gecertificeerd als biologisch, wat volgens de telersorganisatie ook een record is. En dan zijn de gewassen ook nog voorzien van een BGA-keurmerk dat is uitgereikt door het Consorzio di Tutela della Rucola della Piana del Sele.

Santo Bellina

Het is geen geheim dat Santo Bellina, directeur van La Maggiolina, een van de belangrijkste voorstanders was van de oprichting van het BGA-consortium, en de nieuwe voorzitter van het consortium, Vito Busillo, actief steunde. Het was immers de ondernemer uit Bergamo die in de vlakte van Sele de basis legde voor de teelt van baby leaf met geavanceerde en moderne technieken. Eind jaren 80 moest Bellina, om het hele jaar door aan de vraag te kunnen voldoen, van Lombardije naar het zuiden verhuizen. 

In 2003 begon Santo Bellina, met de medewerking van de zussen Busana van L'Insalata dell'Orto, met de teelt van biologische sla en in korte tijd werd het een referentiepunt voor veel markten in Europa. Tot de belangrijkste bestemmingen behoren tegenwoordig Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en de Scandinavische landen.

“Vijf jaar geleden kruiste ons pad met dat van Gianluca Schiassi van het BIA Consortium, wat ons in staat heeft gesteld nieuwe markten te bereiken, het biologische segment uit te breiden, en andere te consolideren. Ons bedrijf brengt in totaal 10.000 ton sla per jaar op de markt, waaronder wilde rucola, veldsla, spinazie, snijbiet en bladsla. Deze laatste worden ook in de vollegrond geteeld. Dit is een teelttechniek die goed samengaat met de biologische methode en die het land verrijkt met vele kleurschakeringen.”

La Maggiolina teelt 90% van haar gewassen biologisch en 3.500 ton daarvan wordt door de organisatie zelf verpakt in de pakhuizen van Martinengo (BG) en Salerno, waaruit elk jaar 35 miljoen verpakkingen komen. De organisatie heeft GlobalGAP, GRASP, Bio Suisse, Naturland, BRC, IFS en andere certificeringen.

Voor meer informatie:
O.P. La Maggiolina Soc. Agr. a r.l. 
Via delle Seradine snc 
24057 Martinengo (BG) - Italië
+39 3668943341
bellinamarzia@oplamaggiolina.it

Consorzio Bia
Sede Operativa: Traversa San Gervasio 16
48012 Bagnacavallo (Ravenna) - Italië
+39 335 6501764 
commerciale@biaarl.it