Van auto's naar biologische gewassen

Salvatore Palmieri is een jonge ondernemer uit het Italiaanse Policoro (Matera) met een diploma in architectuur en design. Hij is de eigenaar van Biotesoro, een onderneming die beschikt over 10 hectare en ongeveer 3 jaar geleden is ontstaan. De gewassen worden op biologische wijze geteeld.

Salvatore Palmieri, eigenaar van Biotesoro.

“Na mijn studies werkte ik voor een onderzoekscentrum en al vrij snel kwam de promotie. Dat hield in: een vast contract bij Alfa Romeo en een verhuizing naar Milaan. Echter, de liefde voor Basilicata zit diep en ik wilde altijd graag een eigen zaak opzetten. Ik liet alles achter en besloot ervoor te gaan.”

Biologisch citrus

“Wij telen biologische groenten en fruit die worden verscheept naar verschillende Italiaanse markten, zoals die van Turijn, Rimini en Verona, maar ook naar het buitenland, voornamelijk naar Duitsland. De andere verkoopkanalen zijn e-commerce en delivery, waarbij het laatste alleen actief is voor bepaalde regio's en op bepaalde dagen van de week.

Momenteel zijn de aardbeien van het Sabrina ras en verkrijgbaar tot juli, maar ook artisjokken, sla, citroenen, tuinbonen en sinaasappelen, alsmede bewerkte gewassen, de producten die als warme broodjes over de toonbank gaan.

Onze manier van werken gaat verder dan het begrip biologisch. Voor de bemesting gebruiken wij het afval van onze teelten. Wij hebben ook enkele elementen verboden die in het biologische systeem nog zijn toegestaan. Dit alles om voedsel zo duurzaam en natuurlijk mogelijk te maken.” 

Biologische radicchio

De gewassen van Biotesoro zijn gecertificeerd, natuurlijk, biologisch en 100% veilig. “We bereiden ons voor op het zomerseizoen waarin rucola, aubergine, courgette en tomaten allemaal strikt biologisch geteeld zullen worden. Wij willen een steeds innovatievere tuinbouw, maar met respect voor de traditie. Wij werken ook aan de bouw van een verwerkingslaboratorium dat volgende zomer al operationeel zal zijn en dat ons in staat zal stellen onze commerciële catalogus uit te breiden. Wij zijn een jong bedrijf, maar met duidelijke ideeën.” 

Voor meer informatie:
Salvatore Palmieri 
Biotesoro
Via S. Pellico
75025 Policoro (MT) - Italië
+39 393 0484767
info@biotesoro.it
biotesoro.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven