Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overvloedige aanvoer Marokko drukte in week 11 tomatenprijs op Duitse groothandelsmarkt

De prijzen schoten afgelopen week even hard omhoog in de tomatenmarkt. Ook op de Duitse groothandelsmarkten was dat te merken. In Berlijn ging het zelfs even zo hard met de prijzen dat het de afzet belemmerde. Dat blijkt uit het BLE rapport van 24 maart over week 11.

Tegen het eind van de week kalmeerde de markt alweer wat meer. Een overvloedige aanvoer uit Marokko deed in Berlijn de prijzen geen goed, zo valt op te maken uit een nieuw BLE-marktrapport. Ronde tomaten ging tegen het weekend in Berlijn weg voor 6 euro voor 6 kilo.

Komkommers kwamen er veel uit Nederland. Spanje speelde niet of nauwelijks nog mee. Aan de vraag kon goed worden voldaan en voor lokale Duitse komkommers werd soms nog net iets meer betaald. De aanvoer mini-komkommers was ruim. Hier oversteeg het aanbod de vraag en dat drukte de prijzen.

Paprika's kwamen er nog wel veel uit Spanje, ondanks een stijgende aanvoer uit Nederland en Belgiƫ. Daar waar die beide landen al goed aanwezig waren, had Spaans product het moeilijk.

Gele paprika's uit Spanje werden nog wel weer beter betaald dan de week ervoor. In vergelijking met 2020 lag de middenprijs hier nog altijd ruim 1 euro hoger. Een ruime aanvoer van groene paprika drukte in Frankfurt al wel flink de prijs. 

Bekijk hier alle prijzen in de BLE-analyse.