Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinders moeten nog even wachten op CO2-levering

Op 16 maart organiseerde Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Tielerwaard een webinar over de energieontwikkelingen in het gebied. In het webinar ging het onder andere over de stappen die door de tuinders samen met de netbeheerder worden gezet om de netcapaciteit in het gebied op te schroeven. Tot 2023 is het niet mogelijk extra op het net terug te leveren

In het webinar werd ook ingegaan op de CO2-voorziening voor tuinders en landelijke energieontwikkelingen. Op het gebied van CO2 geldt voor de Bommelerwaard en Tielerwaard dat de geplande CO2-levering door OCAP is vertraagd door beleidsontwikkelingen.

Dit voorjaar richt OCAP zich op het beschikbaar maken van nieuwe CO2-bronnen om tuinders in o.a. de Bommelerwaard en Tielerwaard van CO2 te kunnen voorzien. Daarvoor is CO2-afvang nodig bij die bronnen, waarvoor aan een SDE++-subsidieaanvraag wordt gewerkt.

 

Publicatiedatum: