Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst

De paprikatelers van Growers United hebben de eerste paprika’s van het seizoen geoogst. Met de komst van Personal Vision als nieuw lid en de uitbreiding in areaal bij teler Jansen Paprika start de paprikagroep dit seizoen met ruim 66 hectare.

De productgroep richt zich op de teelt van rode, gele, oranje en groene blokpaprika’s. Het product wordt door Growers United verkocht aan klanten over de hele wereld, van Scandinavië tot Amerika en Japan.


Teler Ivo Jansen en verkoper Dylan van Raaij

Uitbreiding areaal
Ook in de toekomst blijft de productgroep PapriCo groeien. PapriCo teler VD Holland heeft 12 hectare grond gekocht voor de uitbreiding van hun bedrijf. Dit betekent dat het totale bedrijf naar 45 hectare groeit. In het voorjaar van 2021 wordt het perceel bouwrijp gemaakt voor de bouw van een kas en een schuur. Volgend jaar moeten de eerste blokpaprika’s in de kas worden geoogst. De blokpaprikgroep binnen Growers United groeit met deze uitbreiding naar 78 hectare.

Duurzame toekomst 
De PapriCo telers van Growers United, alle drie familiebedrijven, zijn PlanetProof gecertificeerd. Telers VD Holland en Jansen Paprika zijn beide gevestigd in het glastuinbouwgebied Het Grootslag. Beide bedrijven halen de benodigde warmte voor een steeds groter deel uit de grond via aardwarmte. Omdat de kassen in de winter meer warmte nodig hebben is er op Het Grootslag ook een biomassacentrale gebouwd. In de biomassacentrale wordt in de winter snoeihout van Staatsbosbeheer verbrand om in de extra behoefte aan warmte te voorzien.

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl



PapriCo
www.paprico.nl 

Publicatiedatum: