Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Houtvezel wint terrein in zachtfruitsector

Klasmann-Deilmann heeft al jaren geleden ingezet op GreenFibre, een houtvezel die tegenwoordig steeds meer op grote schaal veilig wordt toegepast in substraten voor o.a. aardbei en framboos. "In combinatie met kwalitatief hoogwaardige veengrondstoffen is GreenFibre een optimaal bestanddeel van stabiele teeltsubstraten geworden," vertelt Frank Lenkens, verkoper voor de regio's Brabant en Limburg.

GreenFibre is een door Klasmann-Deilmann zelf ontwikkelde hernieuwbare grondstof, een houtvezel die in veel teelten grootschalig wordt toegepast. "En waarvan bewezen is dat het optimaal werkt", aldus Frank. "Het verhoogt de luchtcapaciteit, optimaliseert de drainage, verbetert de herbevochtiging en ondersteunt een gezonde en snelle wortelontwikkeling."

Testen
Drie jaar geleden zijn de eerste testen in de teelt van aardbeien opgezet in Hoogstraten met een mengsel van veen en een groot aandeel GreenFibre. De eerste resultaten hiervan waren zeer positief en de vervolgtesten werden op dezelfde locatie steeds verder uitgebreid en herhaald, om een nog beter inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden van de toepassing van GreenFibre.

Er zijn ook testen uitgevoerd bij Berry Plaza, de locatie voor praktijkonderzoek van Delphy. Als eerste bij een teelt op stellingen en vervolgens werd er ook een doorteelt in de kas getest met een uiterst positief resultaat. Parallel aan de test op stellingen bij Delphy, werden er bij kwekers eveneens testen uitgevoerd. Deze bevestigden de resultaten uit de eerdere testen bij Berry Plaza, zag Frank.

"In de teelt van frambozen wordt GreenFibre tegenwoordig succesvol ingezet als hernieuwbare grondstof en in de opkweek van plantmateriaal voor aardbeien en frambozen heeft GreenFibre zich de afgelopen jaren ook al bewezen. GreenFibre mag met recht een aanwinst voor de zachtfruitsector genoemd worden."

Voor meer informatie: 
Klasmann-Deilmann 
www.klasmann-deilmann.com 

Frank Lenkens
frank.lenkens@klasmann-deilmann.com 
+31 (0)6 13 40 16 72

Publicatiedatum: