Nieuwbouwplannen Duitse slateler stuitten op weerstand

Een hightech kas, computergestuurd en efficiënt – tot wel 18.000 kroppen sla moeten van hieruit dagelijks naar de supermarkten in Brandenburg gaan. De Sloveense firma Panorganix wil tien miljoen euro investeren in Fürstenwalde.

In de regio is men echter niet alleen bezorgd vanwege het vrachtwagenverkeer, weet de MOZ. Met de teelt van sla en kruiden wil Panorganix op de Duitse markt groeien. Daarvoor heeft men gesprekken met Edeka gevoerd, verklaarde Miholic.

De supermarktketen wil de producten in de regio verkopen. Het bijzonder daaraan: de slakroppen worden inclusief wortels verkocht. Ze moeten gaan groeien in een kas van meer dan 20.000 vierkante meter.


Een blik in de in 2018 geopende slakas in Mureck, Steiermark
Foto: Panorganix

Lokale sla in de winter
"We willen in Fürstenwalde één van de modernste kassen oprichten", zegt de 35-jarige, die bij Panorganix verantwoordelijk is voor operations and sales. Daarmee zal de lokale sla ook in de winter beschikbaar zijn. Het bedrijf wil op de standplaats twaalf arbeidsplaatsen creëren. Soortgelijke projecten werden reeds in het Oostenrijkse Steiermark en in Roemenië geschapen.

Voor meer informatie:
http://www.panorganic.at/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven