Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering koolstofneutrale klimaatregeling voor kas

"Door het terugwinnen van kostbaar water uit de lucht en de lucht in de kas continu te verversen, kunnen tuinbouwbedrijven nu besparen op nutsvoorzieningen en meer waarde creëren in gezonde gewassen," aldus Selu. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld (aan patent wordt gewerkt), om atmosferisch vocht op te vangen, hernieuwbare energie te produceren en CO2 in kassen te brengen om temperatuur en vochtigheid te reguleren.

Dat doet Selu naar eigen zeggen zonder dure gecentraliseerde netwerken of verschillende klimaatbeheersingsproducten om temperatuur, vocht, water, stroom en luchtstroom te reguleren. Voor tuinbouwbedrijven moet de techniek een kostenbesparing en duurzaamheidsstap opleveren. 

Het klimaatbedieningssysteem voor het verbeteren van teeltomstandigheden wordt 'Selu Oasis' genoemd en biedt de mogelijkheid voedsel te telen en te oogsten op veel meer plaatsen dan eerst beschikbaar of geschikt waren, doordat het de natuurlijke bronnen die nodig zijn voor telen, verbetert en versterkt. 

Door het sterk verhogen van de locaties en de hoeveelheid land geschikt voor telers, geeft Selu Oasis telers de mogelijkheid overheadkosten te verminderen en op hetzelfde moment de maximale oogsten te behalen. Daarom wil het bedrijf vijf pilotprogramma's lanceren om kassen te ondersteunen, evenals structuurleveranciers en vertical farms in de VS. 

"Door het leveren van universele klimaatbeheersing in één oplossing, kunnen onze klanten beter lagere nutskosten realiseren en hogere gewasopbrengsten," zegt Jake Hammock, Selu's oprichter en CEO. "Nu is het tijd voor producenten om een lagere universele toegang tot nuts te hebben om dichterbij consumenten te telen, zonder het gedoe van klimaatbeheersingsmachines die veel energie kosten. "Door het aanpassen en gebruiken van de Selu Oasis technologie zullen onze klanten niet alleen veel besparen op nutsvoorzieningen, maar ook beter zijn voor het milieu, door onze koolstofneutrale oplossing."

Voor meer informatie:
Selu.Earth
www.selu.earth

Publicatiedatum: