Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demargro start met bouw nieuw pand

Tholen – Ongeveer een kilometer van de huidige locatie van Demargro wordt een nieuwe loods met burelen gebouwd. “We gaan verhuizen”, laat Guy De Meyer weten. “Momenteel is de bouw van het nieuwe project gestart en tegen het einde van het jaar moet het pand in gebruik zijn. De nieuwe loods zal bestaan uit een verpakkingsgedeelte van 3.400m², een expeditieruimte van 4.500m² en 2.000m² aan frigo’s. De nieuwe burelen zullen boven het magazijn gebouwd worden. Het nieuwe pand en de extra ruimte geeft ons de mogelijkheid om te groeien en klaar te zijn voor de toekomst.”

“Om al het transport vlot te laten verlopen krijgen we 9 los- en laaddocks. De in- en uitkomende stroom houden we net als de werkruimtes gescheiden. Alles voldoet aan de meest recente voedselveiligheidsnormen. Ook met duurzaamheid hebben we rekening gehouden tijdens het ontwerp van het pand. De elektriciteit zal worden opgewerkt door zonnepanelen die bovenop het dak geplaatst gaan worden en de frigo’s zullen gekoeld worden met CO2, een duurzame manier van koelen”, zegt Guy.

“Als de bouw klaar is, midden november, zullen we voor de verpakkingsloods onze bestaande verpakkingslijnen updaten en moderniseren”, aldus Guy.” Ook gaan we kijken naar verpakkingsmogelijkheden waarbij minder plastic gebruikt wordt en meer karton. Daarnaast zijn we van plan om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te verminderen. Kortom, nog plannen genoeg.”

Kasgroentenseizoen van start
Naast de bouw van het nieuwe pand loopt de huidige handel gewoon door. “We verkopen momenteel nog veel prei. Er is weinig prei in Europa te vinden, dus gaat onze prei naar alle hoeken van Europa. De prijzen zijn erg goed en liggen aan de hoge kant. Ook het kasgroentenseizoen start op. De eerste tomaten komen op de markt, net als komkommer en paprika. De rode en gele paprika’s zijn duur op het moment, maar wanneer de volumes groter worden zullen de prijzen weer wat dalen”, verwacht Guy. 

Voor meer informatie:
Guy De Meyer
Demargro
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie
+32 (0)51 74 70 75
guy.de.meyer@demargro.be         
www.demargro.be