Biologische bestrijders krijgen het nog druk

Biologische bestrijders zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de kas. Telers maken gretig gebruik van legers vol roofmijten, roofwantsen en sluipwespen in de strijd tegen plaaginsecten. In Europees verband maakt men zich zorgen over de verspreiding van o.a. zulke plagen. Gekeken wordt onder meer naar (extra) inzet van biologische bestrijders. 

In de Nederlandse Landbouw- en Visserijraad vorige week wilden Kamerfracties van demissionair LNV-minister Carola Schouten weten wat haar standpunt is hierin. Schouten liet daarop weten 'groot voorstander' te zijn van gebruik van biologische bestrijders van plantenplagen. O.a. roofmijten en sluipwespen kunnen dienen als alternatief voor (chemische) gewasbeschermingsmiddelen. 

Bestrijders tegen invasieve exoten
Als het aan Schouten ligt, komt er wetenschappelijk onderzoek naar de (extra) mogelijkheden van biologische bestrijders. De Europese Commissie is hierbij aan zet.

Momenteel vindt al wel onderzoek plaats naar toepassing van biologische bestrijders voor bestrijding van invasieve exoten. Daarmee zouden zij een alternatief zijn voor chemische onkruidbestrijding. 

Foto rechts: WUR, uit item over 'beestjes'


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven