Groot Brits trainings- en onderzoekscentrum vertical farming voltooid

Het grootste trainings- en onderzoekscentrum voor vertical farming van het Verenigd Koninkrijk is voltooid op Reaseheath College en University Centre in Cheshire.

Het vertical farmingcentrum is onderdeel van het nieuwe instituut voor duurzaamheid en voedselinnovatie, een samenwerking tussen Reaseheath en hun wetenschappelijke partner, de Universiteit van Chester. Het is erop gericht technologische innovaties te tonen binnen deze snelgroeiende en gespecialiseerde sector en biedt studenten en bedrijven de mogelijkheid toegepast onderzoek te doen en technische training te krijgen.

De hoofdfaciliteit beslaat 200 m² waarin teeltruimtes staan van drie verdiepingen hoog. In een aparte onderzoeksruimte wordt er op microschaal getest en gekeken naar de effecten van bijvoorbeeld verschillende lichtniveaus, temperatuur en meststoffen op plantgroei en ontwikkeling.

In eerste instantie worden er gefocust op gewassen die op water kunnen worden geteeld met een hoge waarde en snelle doorlooptijd, zoals microbladgroenten en erwtenscheuten.

Snelheid
Een interessant aspect van dit soort gevoelige systemen is dat ze al naar gelang de groei van het gewas kunnen vertragen of versnellen. Onderzoek toont aan dat de gewasopbrengst tien keer hoger kan zijn dan wanneer er met traditionele methodes wordt geteeld. Ook zijn er mogelijkheden om gewassen te telen voor specifieke voedingsstoffen en farmaceutische toepassingen en om de zon te gebruiken als bron van energie.

De installatie van iGrowing Ltd. uit East Yorkshire, wordt ondersteund door Cheshire & Warrington Local Enterprise Partnership, die £340.000 (394.000 euro) hebben bijgedragen vanuit het Local Growth Fund. Deze overheidssteun is beschikbaar voor projecten die iets bijdragen aan het lokale gebied en de economie.

Simon Burgess, hoofd projecten van Reaseheath, Research & Innovation: "Dit is een bijzonder interessant project met enorme voordelen voor zowel onze studenten als onze wetenschappelijke partners en onze partners in de sector. University Centre Reaseheath is heel goed in het toepassen van praktische wetenschap in commercieel onderzoek en dit brengt veel mogelijkheden met zich mee. We kunnen bijvoorbeeld testen organiseren en optimale omstandigheden creëren voor de teelt van specifieke gewassen."

Studenten erbij betrekken
"We willen ook scholen en hogescholen erbij betrekken en de interesse van studenten wekken voor dit soort onderwerpen, vooral voor programmeren en statistieken. Hopelijk gaan ze zo mogelijke carrières zien in de voedselsector, tuinbouw en landbouw."

Clare Hayward, voorzitter van de Cheshire & Warrington LEP voegt daaraan toe: "Het is mooi om de ontwikkeling van het Vertical Farming Centre te zien, een van de 6 projecten van Reaseheath die we ondersteunen vanuit het Local Growth Fund."

Voor meer informatie:
Reaseheath College
www.reaseheath.ac.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven