Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warmtenet Trias Westland sluit vier nieuwe deelnemers aan

Vanaf eind februari maken nog eens 4 kwekers, te weten Zwinkels, Ammerlaan-Sosef, Van Steekelenburg en Kwekerij Westpoel, gebruik van aardwarmte van Trias Westland. Hiermee is ruim 15,5 hectare nieuw glastuinbouwareaal aangesloten.

"Juist door de koude weersomstandigheden in februari werd overduidelijk dat de warmte zeer gewenst is. Deze 4 bedrijven zaten erom te springen. De inbedrijfstellingswerkzaamheden hebben we ondanks de vorst goed kunnen afronden”, aldus Stijn Wolterink, ontwikkelaar duurzame warmte bij Trias Westland.

Optimaal gebruik 
Ammerlaan-Sosef heeft een koppelleiding aangelegd tussen beide kassen, waardoor het bedrijf de enkele warmtebuffer die er staat kan inzetten voor beide tuinen. Kwekerij Zwinkels is van plan om als ketelbedrijf hoofdzakelijk gebruik te gaan maken van aardwarmte. De 4 nieuwe deelnemers maken voorlopig gebruik van de duurzame warmte afkomstig vanaf de eerste aardwarmtebron van Trias Westland. 

Publicatiedatum: