Eerste gesneden tomaten en komkommers geleverd vanuit nieuwe Spaanse diepvriesgroentenfabriek

Vorige week verliet de eerste vrachtwagen met voorgesneden diepgevroren groenten het verwerkingsbedrijf van La Unión Corp, zo meldt Jesús Barranco, algemeen directeur van het groenten- en fruitbedrijf uit de Spaanse provincie Almería. Het gaat hierbij om een gezamenlijk project van La Unión Corp en het technologiebedrijf Nice Tech.

De eerste zending bestaat uit gesneden tomaten en komkommers en gaat naar een internationale klant. Dit type product vindt vlot zijn weg naar het horecakanaal en, zoals Barranco bijna een jaar geleden aankondigde in de plaatselijke krant Diario de Almería, is het oorspronkelijke idee om dit product te leveren aan fastfoodketens waarmee Nice Tech al handelsovereenkomsten heeft.

Het project is gestart met de verwerking van tomaten en komkommers, maar het is de bedoeling om ook uit te breiden naar andere gewassen, zoals paprika's of meloenen. De productie vindt plaats in wat het eerste overslagmagazijn van La Unión was, gelegen in de gemeente Adra. Er was een investering nodig van €18,5 mln waaraan beide partners hebben bijgedragen.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven