"Support voor kleine micro-farms heeft nog nooit iemand succesvol gedaan"

"Het runnen van een farm is een behoorlijk complex leerproces, daarom hebben we een managementplatform opgericht," zegt Alexander Olesen, directeur en medeoprichter van Babylon Micro-Farms. 

Babylon heeft een managementplatform op afstand opgezet, aangesloten op sensoren en camera's, waarmee de meeste vertical farms via de cloud kunnen worden gerund. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld die de complexe aspecten van indoor farming automatiseert, en daardoor deze manier van telen mogelijk maakt voor iedereen. 


Alexander Oleson

Barrières opheffen
"Voor ons is de uitdaging om de gegevens van al onze farms samen te voegen, zodat we voortdurend kunnen leren om dingen beter te doen. We hebben alle zaken rond verscheping, levering en alle andere factoren die meespelen, geautomatiseerd. Ons voordeel is dat we werken aan recepten, ondersteunende software voor specifieke gewastypes, en zelfs voor specifieke markten en dat stuurt de productontwikkeling. Het is een interessante software, bruikbaar bij alle soorten hardware, en het is een grote stap voor kleinschalige vertical farms. De gebruikerservaring wordt heel anders en het opent de markt voor iedereen die duurzaam wil gaan telen," zegt Alexander. 

Lokale en duurzame bronnen
"Nu is de tijd, omdat er nog nooit zo'n grote focus is geweest op lokale en duurzame bronnen." Vorig jaar is erg goed geweest voor het bedrijf, aangezien veel van hun technologie in het veld is toegepast.

Het belangrijkste wat Babylon doet is farms op afstand managen, en dat moesten ze ook echt doen. Toen de lockdown eenmaal van kracht was, in de VS, werden ze op een goede manier op de proef gesteld. "Het heeft bewezen dat we een netwerk van farms kunnen steunen zonder er te komen. Dat was een goede test voor ons."

Elk bedrijf heeft groeipijn, zegt Alexander, wat betreft opschalen, distributie en service. "Support voor een netwerk van kleine micro-farms is iets wat nog nooit iemand succesvol heeft gedaan. We leveren automatisering en veel service, zonder dat we ter plekke hoeven te komen. Het is een grote stap voor de sector, maar niet zonder problemen en we moeten nog steeds veel leren en veel hindernissen overwinnen."

Onafhankelijk
"We openen de vertical farmingmarkt voor serviceleveranciers, bedrijven, gemeenschappen enzovoort. Op deze manier leveren klanten hun eigen producten en zijn ze redelijk onafhankelijk. Daarnaast is het aantrekkelijk om de gewassen ter plekke te hebben, omdat het mooi is om uit te kunnen leggen en te kunnen tonen wat voor bedrijf je bent. Ik denk dat wij een hele andere benadering van de sector hebben dan anderen. Het lijkt te werken en dat is voor ons erg spannend," zegt Alexander. Babylon Micro-Farms wil nu ook de distributie van haar micro-farms in Noord-Amerika uitbreiden. 

Voor meer informatie:
Alexander Olesen
Babylon Micro-Farms
3409 Carlton St, Richmond
VA 23230, VS
alexander@babylonmicrofarms.com
www.babylonmicrofarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven