Nieuwe buisrailwagens voldoen aan laatste EU wet- en regelgeving (CE)

De nieuwste modellen buisrailwagens van de merken van Berg Hortimotive en Berkvens Greenhouse Mobility zijn sinds kort leverbaar bij Steenks Service. De Benomic S-Line serie is ontwikkeld door Berg Hortimotive en de GL-D serie is ontwikkeld door Berkvens. Deze machines voldoen aan de nieuwe vereiste normen en wet- en regelgeving en zijn dus helemaal klaar voor de verkoop in binnen- en buitenland.

Wouter Steenks, mede-eigenaar van Steenks Service, vertelt over de wagens.

Wat was de aanleiding van deze nieuwe modellen?
“Vanuit de overheid zijn nieuwe regels opgelegd omtrent buisrailwagens. Om hier aan te kunnen voldoen, zijn Berg Hortimotive en Berkvens druk bezig geweest met de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk en goedgekeurd model. Ook vinden er voortdurend innovaties plaats; als leverancier wil je toch voldoen aan de nieuwe wensen van klanten.”

Voor wie zijn deze buisrailwagens bedoeld?
“De nieuwe wagens zijn ontwikkeld voor het onderhoud van groentegewassen, zoals aubergines, komkommers, paprika’s en tomaten. Op de wagens wordt het gewas ingedraaid, maar ook worden touwtjes opgehangen aan het begin van de teelt.

Maar ook bij onderhoudswerkzaamheden aan kassen worden buisrailwagens veel gebruikt. Zo is bij een teeltwisseling of bij een kasreparatie een buisrailwagen onmisbaar. In principe wordt er elke dag wel gewerkt met buisrailwagens in de kassen.”

Wat maakt deze wagens uniek?
“Beide merken streven naar de meest onderhoudsvriendelijke wagen met het beste bedieningsgemak binnen de nieuwe Europese normering. Ook zijn de buisrailwagens eenvoudig schoon te houden dankzij de goede constructies. De buisrailwagens van Berg Hortimotive en Berkvens zijn voorzien van dubbel poortje en gaan standaard tot 350 cm platform hoogte.”

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
T +31(0) 174 510 266
info@steenks-service.nl
Benomic S-Line 
GL-D serie 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven