Verder met 100% composteerbare verpakkingen

“We hebben 2020 afgesloten met een groei van 18%, dus we kijken met tevredenheid terug op de commerciële prestaties van de Italiaanse AGF-markt. Deze resultaten tonen ons dat wij op de goede weg zijn. De klanten hebben ons hun vertrouwen geschonken en hun posities geconsolideerd en nieuwe klanten hebben op Girò Italia gewed, waardoor onze aanwezigheid op de Italiaanse markt is vergroot”, aldus Franco Locati, commercieel directeur van Girò Italia.

Franco Locati, commercieel directeur bij Girò Italia

“Wij zijn ons ervan bewust dat een deel van de stijging van de omzet in 2020 ook een gevolg is van de situatie rondom het coronavirus. Het jaar 2021 zal ingewikkelder zijn door de moeilijke economische situatie, maar gezien de door de Europese Gemeenschap aangekondigde uitgangspunten hebben wij vertrouwen in de nieuwe kansen die zullen worden gecreëerd voor de herstart van ons land. Wij zijn klaar om de veranderingen die zich op de markt voordoen te interpreteren, hoe groot of klein ze ook zijn.” 

In dit stadium is de markt, en met name de retail, op zoek naar een alternatief voor plastic. “Een bekende groep als Girò ontkomt er niet aan intelligente oplossingen te vinden en adequate antwoorden te geven op een veranderende wereld. De wegen gaan in de richting van ultralichte kunststoffen, ontworpen met monomateriaalverpakkingen, die gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd. Voorwaarde is wel dat deze verpakkingen licht zijn, zowel om de milieu-impact in de logistieke keten te verminderen als om het overschot aan afval te beperken."

In dit perspectief zet het moederbedrijf zich in met nieuwe projecten om de antwoorden te geven die de markt vraagt. In het kader hiervan is in 2020 de 100% composteerbare EcoGirò Packaging gepresenteerd.

“Wij waren de eersten die een 100% composteerbare geweven netzak presenteerde. Het is een sterke en ultralichte verpakking die tegelijkertijd de groenten en fruit toont, aangezien de consument graag wil zien wat hij koopt. Hoewel de weg naar duurzaamheid onvermijdelijk gepaard gaat met lichtgewicht materialen, gaan velen de laatste maanden de andere kant op, met zeer zware oplossingen waarbij soms andere materialen worden gebruikt. Onze mantra is dan ook ‘Hoe zwaarder de verpakking, hoe meer afval je creëert. Meer gewicht = minder duurzaamheid.’”

Het nieuwe product, EcoGirò 100% Compostabile, beantwoordt aan de behoeften van de markt. Het wordt dan ook zeer gewaardeerd door de klanten die het hebben gebruikt, aldus Locati.

“Dankzij een gekwalificeerd R&D-team zijn wij betrokken bij zeer ambitieuze projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van universitair onderzoek, ondersteund door de modernste technologie. De zorg voor het milieu is niet alleen een probleem dat individuele bedrijven of multinationals aangaat, het is een wereldwijde uitdaging waarbij ook regeringen betrokken zijn. In het kader hiervan is een breder hervormingsprogramma opgezet dat tegemoetkomt aan dezelfde behoeften van consumenten en zich steeds meer richt op milieuvriendelijke keuzes.”

Voor meer informatie:
Franco Locati
Giró Italia Srl
Via dei Lavoratori, 3/i
20090 Buccinasco (MI) - Italië
+39 02 4571 0042
mail@giropack.it
www.giro.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven