Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Signify eerste verlichtingsbedrijf op Europese octrooilaanvragenijst 2020

Verlichtingsproducent Signify doet bijna twee octrooiaanvragen per dag. Daarmee is het bedrijf nummer 1 verlichtingsproducent op de lijst met octrooiaanvragen over 2020 die door het Europees Octrooibureau (EOB) is gepubliceerd.

In totaal diende Signify 691 octrooiaanvragen in, overigens niet uitsluitend voor de tuinbouwtak. Daarmee komt men op plek 21 uit in de lijst van het EOB. Op de lijst verder te verwachten namen zoals techgiganten en elektronicareuzen. Op 1 prijkt de naam van Samsung.

Andere tuinbouw(gerelateerde) namen op de lijst zijn Siemens, BASF, Mitsubishi Electric, Honeywell, Dow Chemical, Bayer en Saint-Gobain. 

Veel LED
Signify diende in 2020 een groeiend aantal octrooien aan voor voor LiFi, 3D-printen, UV-C-desinfectieverlichting en verlichting voor de land- en tuinbouw. Het bedrijf bezit nu meer dan 19.500 octrooien, bijna allemaal gericht op Ledgebaseerde verlichting en besturing. Ze omvatten alles van Ledlampen, -modules en -armaturen tot geconnecteerde technologieën voor het beheren van deze lichtbronnen, waardoor licht geconnecteerd, digitaal en duurzaam wordt.

Iets minder octrooien
Bij het EOB kwamen in 2020 iets minder octrooiaanvragen binnen dan in 2019. Het octrooibureau noteert een daling van 0,7%, nog steeds goed voor 180.250 octrooiaanvragen in één jaar tijd. 

Raadpleeg hier het jaarverslag van het EOB voor meer cijfers.

 

Publicatiedatum: