Italiaanse biologische kruiden jaarrond verkrijgbaar

Italië is met 6000 actieve tuinbouwondernemingen en 24.000 hectare, het vierde land in de EU als het gaat om arealen die bestemd zijn voor de teelt van aromatische kruiden. De afzetkanalen zijn gediversifieerd, maar vooral de foodretail kan profiteren van kruiden op de groenten- en fruitafdeling.

Rosanna Bertodin, marketingmanager, en Carlo Simonato, eigenaar van Fratelli Simonato

“Om zaailingen van goede kwaliteit te verkrijgen, is het van essentieel belang om in elke fase over geconsolideerde knowhow te beschikken. Het gaat immers om kruiden die zeer gevoelig zijn voor licht, en dus ook voor klimaat- en temperatuurschommelingen. Observatie tijdens de groeifasen is daarom van cruciaal belang om een kwaliteitsproduct te verkrijgen. Kruiden die op commercieel gebied de meest interessante dynamiek laten zien, zijn: pepertjes, koriander, bieslook, dille en citroenmelisse. Ook lavendel wint aan terrein, omdat het niet alleen een speciale twist geeft aan vele gerechten, maar ons ook in staat stelt een ruimten te verfraaien”, zegt Carlo Simonato.

Fratelli Simonato uit het Italiaanse Due Carrrare, in de provincie Padova, is al twintig jaar een van de belangrijkste spelers op de Europese en Italiaanse markt voor de teelt en afzet van biologische zaailingen. In het afgelopen jaar is men ook begonnen met het kweken van moestuinplanten zoals tomaten, sla, aubergines, courgettes en bloemkolen. In de afgelopen twintig jaar heeft het bedrijf zich met name gespecialiseerd in de teelt van biologische kruiden, waaronder basilicum, rozemarijn, salie, munt, marjolein, tijm, oregano en pepertjes.

De vraag naar kruiden in moeilijke perioden zoals de huidige, wordt in de hand gewerkt door de sluiting van de horeca. Beperkingen als gevolg van de pandemie hebben dus de koopgewoonten van de consumenten veranderd. Daarom is het onlinekanaal het gemakkelijkst toegankelijk geworden vanuit huis. Belangstellenden kunnen kruiden aankopen op www.cortilia.it.

“Wij hebben een natuurlijke en milieuvriendelijke kweekruimte gecreëerd, die ons in staat stelt zaailingen te telen uit niet genetisch gemodificeerde zaden en zonder gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddelen. Wij zijn er zeker van dat het respect voor de natuurlijke en vitale cyclus van elke plant bepalend is voor de gezondheid van een product”, zegt Carlo Simonato.

Rosanna Bertoldin en Belina Piasentin

De kruiden van Simonato zijn het hele jaar door verkrijgbaar en de belangstelling voor kruiden uit de traditionele Italiaanse keuken neemt toe. Dat geldt met name voor basilicum, salie, rozemarijn, munt, peterselie, tijm, oregano en marjolein. De beslissing om kruiden aan te bieden in potjes van 10 cm is praktisch en strategisch gebleken, omdat het een kleiner, lichter en handelbaarder formaat is dat gemakkelijker kan worden uitgestald in de rekken van de winkels. 

“Aandacht voor het zoeken naar groene materialen met een lage milieu-impact maakt deel uit van het DNA van het bedrijf. Na de creatie van de volledig milieuvriendelijke verpakking Bio Kepos 3, hebben wij Bio&Paperpack gelanceerd, de nieuwe volledig plasticvrije verpakking gemaakt van papier. De zak is ultralicht, evenals de houder die wordt gebruikt voor het vervoer en het uitstallen van de planten in de winkels”, concluderen Rosanna Bertoldin en Belinda Piasentin.

Voor meer informatie:
Carlo Simonato
Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato
Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italië
+39 049 912 5935
info@simonato.com
www.simonato.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven