Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een schone kas én goed overzicht over de kosten

Hygiëne is belangrijk in de kas, maar idealiter willen telers dat wel tegen zo laag mogelijk kosten en met zo min mogelijk middelen doen. 

Het Duitse Menno Chemie Vertrieb heeft een nieuwe online tool ontwikkeld om te bepalen wat de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddelen is voor goede hygiëne van de teeltlocatie. Met deze tool kan niet alleen het succes van hygiënemaatregelen worden geoptimaliseerd door de juiste hoeveelheden toe te passen, maar het leidt ook tot een duidelijke hoeveelheid bestellingen voor het hele seizoen. Daarmee krijgt de teler goed inzicht in de kosten, zo belooft men. 

De tool kan online worden gebruikt op de website van het bedrijf onder de knop Demand Calculation.

Alle benodigde parameters voor de berekening kunnen hier worden ingevoerd, niet alleen door een consultant van Menno tijdens een advies op locatie, maar ook door de teler zelf.

Er wordt niet naar bedrijfsgegevens gevraagd bij het invoeren van de gegevens. De voltooide berekening kan als pdf-bestand worden opgeslagen of uitgeprint. Het kan dus ook worden gebruikt voor bedrijfsdocumentatie.

De eerste module is ontworpen voor het berekenen van de vraag naar reinigings- en desinfectiemiddelen in de kas. Naast de Duitse versie, zijn er ook versies beschikbaar in het Engels, Nederlands en Spaans. Nieuwe modules, bijvoorbeeld voor de opslag van aardappelen, koude opslag en containerruimte, zullen op een later moment volgen.

In de matrix wordt gevraagd naar alle relevante parameters, zoals kasconstructie, teeltsystemen, energieschermen, verwarmingspijpen etc. De juiste berekening, waarbij met alle factoren rekening wordt gehouden, vereenvoudigt een gerichte en nauwkeurige toepassing. Er wordt ook rekening gehouden met de druppelfactor om overdosering te voorkomen en de toepassingsratio's terug te brengen naar het benodigde niveau.

Met een deskundige toepassing van de hygiënische maatregelen en de juiste dosering van de gebruikte producten op de te behandelen oppervlakken kan op deze manier een optimale doeltreffendheid op het gebied van reiniging en ontsmetting worden bereikt, aldus de hygiënespecialisten. 

Voor meer informatie:
Menno Chemie Vertrieb GmbH
Langer Kamp 104
D-22850 Norderstedt, Duitsland
info@menno.de    
www.menno.de  

Publicatiedatum: