Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit Tech Campus & Aeres Hogeschool lanceren nieuwe hbo minor Fruit & Tech

Fruit Tech Campus start in samenwerking met experts uit het bedrijfsleven en Aeres Hogeschool Dronten de nieuwe hbo minor Fruit & Tech. Vanaf september 2021 gaat dit traject, waarin fruitteelt én data & technologie centraal staan, van start.

Het programma van de minor richt zich op de teelt van hard- en zachtfruit en de principes waarmee gewasontwikkeling in de gewenste richting kan worden gestuurd. Onderwerpen als fertigatie, koelen en bewaren komen aan bod. Ook dé technologische ontwikkelingen binnen de fruitketen en de slag naar de praktijk maken belangrijk onderdeel uit van dit programma. Hiernaast worden de deelnemers meegenomen in de markt en afzet van fruit.  

De minor Fruit & Tech wordt met name ingevuld door experts vanuit het bedrijfsleven en vindt plaats in de praktijk. Het traject is speciaal ontwikkeld voor studenten, (toekomstige) fruittelers en adviseurs actief in de fruitsector. De totale minor heeft een looptijd van zes maanden. Wat deze minor in opzet uniek maakt, is dat delen van de minor als losse cursus gevolgd kunnen worden. Met name de cursussen Koelen & Bewaren en Fruit & Watermanagement: Fertigatie zullen de fruitteler en adviseur aanspreken die al de nodige kennis hebben, maar zich graag willen specialiseren in een van de onderwerpen.  

Voor meer informatie:
Mireille Gijsberts
Programma-manager
Fruit Tech Campus
06 20 54 13 23
office@fruittechcampus.nl

Barend Gehner 
b.gehner@aeres.nl www.kiesopmaat.nl/modules/vilentum/TAO/141612/

 

 

 

 

Publicatiedatum: